Quasi 53.000 joves valencians podran demanar el bo cultural

Iceta convida els joves, des de València, a deixar-se “seduir per la cultura”

El president Puig i el ministre de Cultura al Museu de Belles Arts de València, on s'ha presentat el bo cultural per als joves
El president Puig i el ministre de Cultura, al Museu de Belles Arts de València, on s'ha presentat el bo cultural per als joves / Ana Escobar (Efe)

"Aprofiteu aquesta oportunitat: deixeu-vos seduir per la cultura". Era el missatge amb què el ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha animat, des de València, el mig milió de joves espanyols que compleixen 18 anys enguany a demanar el nou bo cultural de 400 euros. A la Comunitat Valenciana, 52.978 joves nascuts el 2004 podran demanar-lo.

Iceta ha presentat el bo al Museu de Belles Arts de València el mateix dia que s'obri el termini de peticions a escala nacional, un acte que ha comptat amb una actuació d'un quartet de trombons de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya.

El bo és una espècie de "targeta prepagament" que ofereix 200 euros per a consumir durant un any cultura en directe, cent euros per a productes culturals físics i cent més per a digitals.

"Els que ja tenim un poc més de 18 anys pensem què hauríem fet si ens hagueren donat aquesta possibilitat", ha constatat el titular de Cultura, augurant que el bo tindrà una forta repercussió entre els joves i ajudarà a revitalitzar sectors molt castigats per la pandèmia.

El ministre ha recordat com van afectar les restriccions el sector cultural. "És hora que la societat diga gràcies als creadors. Creiem en vosaltres, defendrem els vostres drets per aconseguir que cada vegada més gent s'acoste a la cultura", apuntava a València. “Deixeu-vos abraçar per la cultura perquè la cultura no us deixarà mai”, ha insistit als joves.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també present en l’acte, ha destacat el bo com un "arsenal d'oportunitats" i ha demanat que la cultura no quede afectada per la situació econòmica. "És invertir en persones lliures", ha reivindicat.

També et pot interessar

stats