Com i on demanar el bo cultural de 400 euros per als joves

El govern llança l'ajuda que podrà invertir-se en espectacles, llibres, cine o revistes, entre altres productes

Una part del bo cultural podrà destinar-se a concerts
Una part del bo cultural podrà destinar-se a concerts / FIB

Per a aquells que complisquen 18 anys enguany, la majoria d’edat vindrà acompanyada d’un bo perquè disfruten de propostes culturals. És una de les grans apostes de govern de Sánchez en matèria de cultura, que el ministre Miquel Iceta, ha presentat aquest dilluns a València. Com, quan i en què invertir-lo són algunes de les qüestions a les que donem resposta.

Qui pot sol·licitar-lo?

Els joves nascuts el 2004, és a dir, aquells que complisquen 18 anys al llarg del 2022. S’estima que vora 500.000 persones de tot Espanya podran demanar-lo.

Quants diners són?

Seran 400 euros que s’atorgaran en una targeta moneder amb la qual podran pagar després les activitats culturals que desitgen.

En què podran invertir-se?

Hi ha tres àrees on podran invertir-se els diners:

  • Arts vives, fins a 200 euros: concerts, cine, museus, monuments o representacions teatrals.
  • Consum físic, fins a 100 euros: llibres, discos, revistes, còmics o publicacions de caràcter cultural.
  • Consum digital, fins a 100 euros: sèries, cine o música de les plataformes digitals, pòdcasts, llibres digitals o subscripcions digitals per un període màxim de quatre mesos.

Ara bé, el bo cultural només podrà invertir-se comprant productes en aquelles empreses o institucions que prèviament s’hagen adherit a aquest projecte.

Fins a quan podran gastar-lo?

Des que s’active la targeta moneder, els beneficiaris disposaran d’un any per a invertir els 400 euros, encara que la despesa no podrà allargar-se més enllà del 31 de desembre 2023.

Des de quan es podrà demanar?

Des d’aquest dilluns i fins al 15 d’octubre, encara que en aquesta segona data encara no s’hagen complit els 18 anys.

Com es pot demanar?

Abans d'iniciar la sol·licitud del bo, cal donar-se d’alta en el certificat digital, o utilitzar el sistema d'autenticació "cl@ve".

Una vegada obtinguda la identificació digital, es pot accedir al web del Bo Cultural Jove i triar els productes que es volen consumir al llarg d'un any (des de la data d'alta).

També et pot interessar

stats