Bielsa integra l'abalisme en una executiva aprovada amb el 97% dels vots

L'equip del nou secretari general de la província de València, Carlos Fernández Bielsa, deixa fora Mercedes Caballero però integra noms com Pilar Sarrión, Julia Tortosa o Pilar Calabuig

El secretari general del PSPV a la província de Valènica, Carlos Bielsa, amb l'antecessora Mercedes Caballero i la ministra Diana Morant
El secretari general del PSPV a la província de Valènica, Carlos Bielsa, amb l'antecessora Mercedes Caballero i la ministra Diana Morant / Jorge Gil (Europa Press)

El PSPV-PSOE de la província de València, que ha celebrat durant aquest cap de setmana el IV Congrés Provincial, ha proclamat aquest diumenge Carlos Fernández Bielsa nou secretari general de la formació. L'executiva de Bielsa, que ha integrat el corrent abalista del partit, ha rebut el suport del 97% dels vots.

L'antecessora en el càrrec, Mercedes Caballero, cara visible d'aquesta família política, no serà part de la nova executiva. Caballero, que optava a la reelecció, va oferir retirar-se de les primàries a canvi d'una candidatura d'unitat que l'equip de Bielsa va rebutjar.

La diputada i alcaldessa d'Anna (Canal de Navarrés), Pilar Sarrión, serà la nova portaveu provincial del PSPV de València, mentre que Julia Tortosa, de Burjassot (Horta), serà la responsable de comunicació. A l'executiva de Bielsa, que també és l'alcalde de Mislata i vicepresident de la diputació de València, s'incorporen noms com el de Pilar Calabuig, la presidenta de l'agrupació València Nord, Isabel Gimeno, el portaveu de Pedralba, Andoni León, o el secretari general del Puig, Marc Oriola.

El nou secretari general ha defensat un projecte municipalista per a "recuperar el que ens uneix, sumar forces i construir junts un partit més fort", amb "la vista posada a les eleccions de 2023", i ha apuntat a "liderar els canvis en la línia valenciana de Ximo Puig i del president Pedro Sánchez".

Al conclave, sota el lema "Avançem en Equip", han intervingut la ministra de Ciència i Innovació i secretària de Ciència, Innovació i Universitats de la Comissió Executiva Federal del PSOE, Diana Morant; la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, i el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig.

L'alt suport a l'executiva de Bielsa contrasta amb el resultats obtinguts pels seus homòlegs als congressos provincials del PSPV d'Alacant i Castelló, celebrats també aquest cap de setmana. L'equip de Samuel Falomir, nou secretari provincial castellonenc, ha sumat el 70,7% dels suports mentre que el d'Alejandro Soler, a la província d'Alacant, ha rebut un 54,7%.

En les intervencions que ha fet en aquests conclaves, Puig ha apostat per "construir una majoria àmplia sense sectarismes ni fanatismes" i ha animat la militància a seguir treballant per a continuar sent el primer partit a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats