Continuisme o alternativa: la militància del PSPV vota en les primàries provincials

A València Carlos Fernández Bielsa ha rebutjat la proposta d’integració de la candidatura de Mercedes Caballero, última persona forta de l’abalisme

Q Primàries PSPV

Després dels congressos federal i nacional “d’unitat”, els socialistes valencians acudeixen aquest diumenge a les urnes per a triar qui ocuparà la secretaria general del PSPV-PSOE de les tres províncies.

La votació de les diferents candidatures es produirà de 10 a 20 hores a les seus municipals de la formació amb més de 100 militants i de 10 a 14 hores en les que en tenen menys. Segons el cens, podran exercir el vot un total de 17.800 afiliats.

La militància haurà d'elegir entre opcions continuistes respecte del funcionament dels equips de direcció actuals i altres que proposen una alternativa. 

Bielsa rebutja l’oferta de candidatura unitària de Caballero

A la província de València l’actual secretària general, Mercedes Caballero, s’ha presentat a la reelecció i s’enfrontarà a les urnes al candidat i alcalde de Mislata Carlos Fernández Bielsa.

La tràgica mort de dues xiquetes en un accident a la fira d’aquest municipi de l’Horta ha portat a reduir els actes previstos per totes dues candidatures i cancel·lar el debat programat aquesta setmana. 

L’equip de Caballero, que és l’última persona forta de l’abalisme, ha proposat al de Bielsa retirar-se de les primàries a canvi d’una candidatura d’integració encapçalada per l'alcalde de Mislata.

La candidatura de Bielsa ha rebutjat l’oferta de Caballero, perquè considera que “no s’entendria parlar de pactes i de repartiment de cadires a canvi d’impedir que la militància vote”. A més, ha assegurat que des de l’inici de la campanya, l'equip no ha tingut “aquesta mena de contactes” amb la candidata a la reelecció. 

Francés o Soler prendran el relleu de Chulvi

La decisió de l’actual secretari general a la província d’Alacant i alcalde de Xàbia, José Chulvi, de no presentar-se a la reelecció ha fet que la militància socialista a les comarques del sud haja de votar entre dues noves candidatures.

L’alcalde d’Alcoi i diputat provincial Toni Francés, considerat el candidat oficialista, es defineix com a l’alternativa “de la unitat, la creació d’equips i del treball coordinat”. Francés aposta per un “model més horitzontal amb més espais perquè la militància participe”. 

El diputat al Congrés i secretari general dels socialistes d’Elx, Alejandro Soler, ha animat la militància a “votar amb llibertat” i proposa desenvolupar un projecte que dinamitze el partit. Soler té el suport, entre d'altres, de senadors, diputats estatals, autonòmics, provincials i de l’alcalde d’Elda i president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro. 

Blanch reivindica el jovent socialista i Falomir el municipalisme

L'actual secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i candidat a la reelecció, Ernest Blanch, s'ha compromés durant la campanya a augmentar "sense precedents" el percentatge de joves en càrrecs orgànics i institucionals i ha remarcat que la seua és la candidatura “de la joventut i el progrés”. 

Davant, la candidatura encapçalada per l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha defensat un partit “unit i més democràtic, municipalista i feminista". Falomir s’ha reivindicat com el “canvi real” que aportarà noves idees, projectes i solucions. 

També et pot interessar

stats