Baldoví diu que el futur d'Oltra serà una decisió "personal i col·lectiva"

El diputat de Compromís ha assenyalat que no s'està "parlant en cap cas de cap dimissió" i ha reclamat a Puig que "no prenga decisions precipitades"

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví
El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví / A. Pérez Meca (Europa Press)

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha reiterat aquest dimarts la seua confiança en la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra. Baldoví ha recalcat que el seu futur ha de ser fruit d'una decisió "personal", però també "col·lectiva", i ha demanat al president valencià, el socialista Ximo Puig, que actue amb "mesura" i "prudència" i que no adopte posicions "unilaterals".

Així ho ha assenyalat Baldoví en una roda de premsa en el Congrés en la qual ha admés que es pot estar "equivocant políticament" amb el seu tancat suport a Oltra, que ha sigut imputada pel presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada.

Si crec que una persona és innocent què faig?

"Si crec que una persona és innocent què faig?", s'ha preguntat, incidint que no pot posar-se de "perfil" i que considera que "personalment" la postura correcta és defensar la seua companya, a la qual veu com víctima d'una "cacera" de la qual ha responsabilitzat a l'"extrema dreta".

Decisió consensuada

A poques hores de la reunió en la qual la direcció de Compromís analitzarà la situació, Baldoví ha deixat clar que les decisions que adopten hauran de combinar la posició "personal" de la vicepresidenta i la "col·lectiva" de la coalició valenciana, i que es prendrà "la millor" per a ella i també la "més correcta" per al conjunt de l'organització i per a la defensa dels interessos que volen defensar per a la ciutadania de la seua comunitat.

Baldoví ha assenyalat que no s'està "parlant en cap cas de cap dimissió" i ha reclamat a Puig que "no prenga decisions precipitades", que "entenga que aquestes decisions són complicades i difícils i que s'han de recordar".

"Això no va de dos, tres dies o una setmana, prendrem la decisió que hàgem de prendre, però la prendrem tots d'acord", ha apuntat, incidint que les decisions d'un govern de coalició com el valencià han de ser "consensuades". "Estic segur que Puig és una persona molt prudent i mesurada i que sap que és president, entre altres coses, gràcies als vots de Compromís", ha postil·lat.

Després de recordar que, "de moment Oltra no és culpable de res", Baldoví ha assenyalat que les imatges en les quals se la veia ballant dissabte passat no corresponien a "una festa", sinó a un acte de la coalició que va acabar, com és costum, amb l'actuació d'una banda valenciana.

També et pot interessar

stats