Arrimadas se'n va de la política després de la desfeta de Ciutadans el 28M

La portaveu de la formació en el Congrés va substituir Albert Rivera com a líder, però des de gener sols mantenia el lloc en el comité nacional de la nova direcció

Arrimadas, en una roda de premsa aquest dijous al Congrés
Arrimadas, en la roda de premsa aquest dijous al Congrés / Diego Radamés (Europa Press)

La portaveu de Ciutadans en el Congrés, Inés Arrimadas, abandona la política. La decisió ha transcendit aquest dijous després de l'afonament quasi definitiu del partit en les eleccions municipals i autonòmiques del diumenge i que l'executiva anunciara que no concorreran a les generals del 23 de juliol.

Arrimadas, que va deixar pas a un nou lideratge taronja el gener passat per a donar una oportunitat al partit de poder remuntar, diu adeu després d'entrar en política el 2012 a Catalunya, convertir Ciutadans en el partit més votat en aquell territori l'any 2017 i haver fet el salt al Congrés després de les eleccions d'abril de 2019. Fonts de la formació han avançat de matí la marxa d'Arrimadas i ella mateixa ho ha confirmat en una roda de premsa en el Congrés. Així, ha assegurat haver donat els seus millors anys a Ciutadans, però, segons ha dit, "la política ha de ser només una etapa en la vida de les persones i totes les etapes comencen i acaben".

La dirigent política s'ha acomiadat dels treballadors i treballadores del grup parlamentari amb uns missatges en un xat que compartien i els ha dit que han fet un treball gran, que els ho agraeix i que han format la millor família política de tot Espanya. Qui és el principal suport d'Arrimadas dins del grup parlamentari, el diputat Guillermo Díaz, té previst convocar la premsa divendres a Màlaga i previsiblement anunciarà també que abandona l'activitat política.

L'únic càrrec que mantenia la ja exportaveu parlamentària de Ciutadans en el partit des que al gener va fer un pas arrere és un lloc en el comité nacional, format per mig centenar de membres.

Inés Arrimadas va presidir el partit fundat per Albert Rivera durant quasi tres anys, des de març de 2020. Justament era a ell a qui succeïa. Havia entrat en la direcció de Ciutadans el 2011, amb trenta anys, com a secretària de Joventut. De 2012 a 2019 va ser diputada al Parlament català, on va liderar l'oposició els últims quatre anys, i ha sigut diputada al Congrés les dues últimes legislatures, la breu de 2019 i la finalitzada precisament aquesta setmana. Encara continua com a diputada perquè és membre de la Diputació Permanent, l'òrgan que manté l'activitat parlamentària fins a la constitució de la nova cambra el 17 d'agost.

Ciutadans va perdre quasi tota la representació parlamentària en les comunitats autònomes i en els governs locals en les eleccions de diumenge. Dimarts, el Comité Nacional va decidir no concórrer a les eleccions del 23 de juliol en considerar que no eren rellevants ara mateix a ulls de l'electorat.

També et pot interessar

stats