Albert Rivera abandona la política

Dimiteix com a líder de Ciutadans i renuncia a l'acta del diputat després de la desfeta electoral del 10N.

Foto portada: Albert Rivera, aquest dilluns

Albert Rivera ha anunciat que dimiteix com a líder de Ciutadans, renuncia a l’acta de diputat al Congrés i abandona la política. Ho ha dit en una compareixença pública a la seu del partit, minuts després de comunicar-ho al comité nacional. Pren la decisió després de la desfeta electoral de la formació en els comicis del 10N. Ciutadans ha perdut més de dos milions i mig de vots i 47 escons, i conserva només 10 dels 57 que tenia en la legislatura anterior.

Tres minuts d’aplaudiments de membres de la formació taronja han precedit la compareixença del ja exlíder de Ciutadans. Rivera ha explicat que dimiteix per “responsabilitat”, assumint com a líder les conseqüències dels mals resultats de les eleccions generals. “Siga just o injust és el que és responsable”, ha dit Rivera, després de recordar que Cs s’havia presentat als comicis amb els mateixos candidats i programa que atorgaren la formació els millors resultats fa només sis mesos, en els passats comicis del 28 d’abril.

La persona que substituirà Rivera i el rumb que prendrà la formació en el futur es decidiran en un pròxim congrés extraordinari, segons ha anunciat. Considera que el projecte té recorregut, que “el centre polític existeix” i que hi ha gent que vol votar aquesta opció. La favorita per a assumir el lideratge d’ara endavant és Inés Arrimadas, mà dreta de Rivera. No obstant això, podrien aparéixer altres candidatures sorpresa com ara la de Luis Garicano, actual eurodiputat del grup taronja a Brussel·les.

Deixa l'escó i la vida pública

Però la compareixença guardava dues sorpreses més: Albert Rivera deixa l’acta de diputat i la política. Renuncia a l’escó al Congrés, després de suggerir que ha perdut l’alegria i el “120% d’energia” que requereix aquesta tasca. I deixa la vida pública per a recuperar l’activitat professional i dedicar-li temps a la família. “Vull seguir sent feliç”, ha arribat a dit Rivera, després de recordar que “la vida és molt més que la política”. “Volia ser el president de les famílies. No ho seré, però si millor pare, fill i amic” ha manifestat. 

Rivera s’ha acomiadat desitjant “sort i encert” als líders polítics que hauran de gestionar el futur del país després de les eleccions, als quals ha fet una crida col·lectiva per a impedir “que Espanya es dividisca entre blaus i rojos”.

 

Finalment, ha donat les gràcies als votants de Ciutadans “per haver-me permés representar els espanyols, que és el més bonic que he fet en la vida” i ha tancat la seua intervenció amb un “Visca la llibertat”.

Adeu després de 13 anys de trajectòria

Albert Rivera va entrar en la política el 2006. Feia més de tretze anys que estava al capdavant del partit. En aquest temps Cs ha passat de competir al Parlament de Catalunya, a situar-se com a tercera força política a Espanya i convertir-se en peça clau en algunes comunitats autònomes a l'hora de formar governs. 

Fa cinc anys Ciutadans va fer el salt a la política estatal, on va arribar a conseguir 57 escons en les passades eleccions. La formació conserva set eurodiputats, participa en els governs autonòmics de Madrid, Múrcia, Castella i Lleó i Andalusia, i governa en 400 municipis.

També et pot interessar

stats