Com arriba el Botànic II al debat de política general?

Els pressupostos autonòmics, la taxa turística i el finançament són alguns dels reptes del tripartit

El segon pacte del Botànic encara la recta final de la legislatura / À Punt NTC

Han transcorregut 1.200 dies des que els partits polítics es van reunir al castell de Santa Bàrbera d'Alacant per a signar la segona edició del pacte del Botànic. Des d’aleshores hi ha hagut diversos canvis, com la marxa política de Rubén Martínez Dalmau.

Les diferències de criteri entre Compromís i el PSPV han tornat a accentuar les friccions entre els socis de govern amb la proposta d’una taxa turística, un polèmic impost per a finançar polítiques d'habitatge que ajuden la gent jove a emancipar-se. La proposta de Compromís i Unides Podem l'ha rebutjada el PSPV, que té en aquest cas com a aliats els partits de l'oposició i el sector turístic.

Un altre repte del pacte del Botànic és l’aprovació dels pressupostos en què la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha fet públiques les seues diferències amb altres membres del govern.

No és la primera vegada que la vicepresidenta es mostra contrària a certes decisions del cap del Consell. Oltra va absentar-se de la trobada del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb representants de la societat per a presentar-los el pla de recuperació post-Covid.

L'altre xoc entre el PSPV i Compromís és el finançament autonòmic. La coalició valencianista ha tractat de pressionar el govern estatal. Així i tot, està previst que l’aliança del Botànic es presente unida a les manifestacions del pròxim 20 de novembre.

També et pot interessar

stats