El Botànic constitueix la comissió de negociació dels pressupostos de la Generalitat

Ha mantingut aquest dilluns una primera trobada i s’ha emplaçat a una nova reunió per a treballar en les prioritats

Aquesta vesprada s’han reunit les tres formacions del Botànic, PSPV, Compromís i Unides Podem en la seu de Compromís
Aquesta vesprada s’han reunit les tres formacions del Botànic, PSPV, Compromís i Unides Podem en la seu de Compromís / Compromís.

Els partits que integren el Consell (PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem) han constituït aquest dilluns la comissió negociadora dels pressupostos de la Generaltat 2022. Està integrada per set membres, dos de cada partit, més la directora general de Pressupostos, Eva Martínez.

Pel PSPV han sigut nomenats el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix, i el secretari autonòmic de Presidència de la Generalitat, Andreu Ferrer.

En representació de Compromís figuren el secretari autonòmic de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Jorge Iván Castañón, i el secretari autonòmic d'Hisenda de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, Francesc Gamero.

Per Unides Podem han sigut nomenats membres de la comissió el subsecretari de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Cristian Veses, i el secretari polític i de comunicació de Podem i cap de gabinet d'Héctor Illueca, César Lledó.

La directora general de Pressupostos, Eva Martínez, s'encarregarà de traslladar els acords de la comissió a la Conselleria d'Hisenda.

La comissió ha mantingut aquest dilluns una primera trobada, que s'ha desenvolupat en un clima de diàleg i en la qual s'han emplaçat a una nova reunió per a treballar en les prioritats del pressupost, segons han indicat fonts coneixedores de la reunió.

L'objectiu de la comissió, segons va informar divendres la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, és traçar un acord polític previ a la confecció de cadascuna de les partides pressupostàries de les diferents seccions, amb la finalitat que "tothom sàpia què vota el dia que vota els pressupostos".

La vicepresidenta defén que el pressupost s'elabore "d'una manera col·lectiva i col·legiada", on tots els membres el Consell coneguen el contingut global, i amb un debat polític previ per a definir les línies prioritàries, que han de respondre al pacte del Botànic i als objectius que el Consell es marca cada semestre.

De la mateixa manera, va manifestar que ha de ser l'acord polític, i no la part administrativa o tècnica, la que marque els terminis, per la qual cosa encara que el "desitjable" seria tancar un acord abans del 31 d'octubre, que és quan s'ha de presentar el projecte de pressupostos a les Corts, si no és possible, tampoc seria la primera vegada.

 

 

També et pot interessar

stats