La plataforma Per un Finançament Just convoca mobilitzacions per al 20 de novembre

Les protestes es duran a terme en diversos punts de la Comunitat Valenciana per a exigir al govern de Pedro Sánchez un canvi del model que evite l'infrafinançament dels valencians

Els membres de la Plataforma per una Fin
Els membres de la plataforma Per un Finançament Just aquest divendres / À Punt NTC

La plataforma Per un Finançament Just ha convocat manifestacions per al pròxim 20 de novembre a la Comunitat Valenciana. L'anunci l'acaba de realitzar el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro després de la reunió que ha tingut la plataforma.

La plataforma, integrada per agents socials, la CEV, els sindicats i tots els partits amb representació a les Corts –llevat de Vox–, s'ha reunit aquest divendres i ha pres aquesta decisió per unanimitat. Per primera vegada hi ha assistit el president del PP valencià, Carlos Mazón, ja que el seu partit ha sigut l'últim que s'ha sumat a la plataforma.

Les manifestacions, si l'evolució de la pandèmia ho permet, es faran en diferents punts del territori i en diferents hores perquè puga assistir la major quantitat de gent. El missatge que volen llançar és que la reforma del model de finançament ha de ser "urgent i prioritària" perquè és "injust" l'infrafinançament que pateixen els valencians.

La reunió ha estat precedida de la visita aquest dijous de la ministra d'Economia Nadia Calviño, en què ha evitat fixar una data concreta per a la reforma del finançament autonòmic que reclama, entre altres territoris, la Comunitat Valenciana. Precisament, Nadia Calviño afirmà a València el compromís del govern espanyol en la reforma del finançament, però sense presses. Després de la polseguera que va alçar aquesta afirmació, va haver d'explicar que al novembre es presentarà ja una proposta per a començar a treballar.

El president de la CEV s'ha mostrat satisfet amb la rectificació de Calviño després d'escoltar els empresaris de la patronal valenciana que "amb dades empíriques" han demostrat que "la Comunitat Valenciana és la comunitat pitjor finançada i que els valencians estan rebent menys que la resta". Per la seua banda, des del PSPV, José Muñoz ha valorat que la ministra deixara clar que en la reforma valdrà el criteri poblacional que és el que demana la Comunitat Valenciana.

L'últim acte reivindicatiu va tindre lloc a Madrid el mes de juny passat amb una concentració davant del Congrés.

També et pot interessar

stats