Calviño matisa sobre el finançament: “Treballem per presentar al novembre una proposta sobre el criteri de població”

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics puntualitza que serà el punt de partida per a revisar el sistema de finançament 

La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha intervingut en la Nit de l'Economia / À Punt NTC

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha matisat aquest dijous les seues paraules sobre el finançament i ha assegurat durant la vesprada que el govern espanyol “treballa intensament amb les diverses comunitats autònomes amb vista a presentar al novembre una proposta sobre el criteri de població ajustada”. Calviño ha afegit que aquest serà el punt de partida per a revisar el sistema de finançament.

La ministra s’ha expressat en aquests termes durant la intervenció en la Nit de l’Economia, després que al matí ha evitat donar cap concreció ni terminis sobre la reforma ni aclarir si abans que acabe l'any es presentarà l'esquelet del futur model.

 “Reformar el sistema de finançament implica temps i consensos”

Calviño, això sí, ha dit que la reforma del finançament no es pot plantejar com una “suma zero” amb “greuges comparatius entre territoris” i que cal trobar una solució en què tots els territoris i ciutadans guanyem”.

“Tots som conscients que la reforma del sistema del finançament implica tramitar la reforma d’una llei orgànica i això implica temps, consensos reforçats i responsabilitat de tots els partits”, ha afegit, remarcant que “no depén només de la voluntat del govern, sinó de la voluntat d’avançar units”.

També et pot interessar

stats