Albares nega que hi haja cap eurodiputat espanyol investigat “ni de prop ni de lluny” pel Qatargate

El ministre d’Afers Exteriors admet que “la corrupció internacional existeix i és necessari reforçar la cooperació” per a combatre-la

El titular d'Afers Exteriors durant la seua intervenció en el ple del Congrés aquest dimecres
El titular d'Afers Exteriors durant la seua intervenció en el ple del Congrés aquest dimecres / Eduardo Parra (Efe)

No hi ha cap eurodiputat espanyol al qual estiguen investigant, "ni de prop ni des de lluny", en el que s'ha anomenat Qatargate, el presumpte pagament de suborns a membres de l'Eurocambra per part d'aquest país del golf Pèrsic. Així ho ha defensat el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, aquest dimecres, en resposta a una pregunta formulada pel diputat d'EH Bildu, Jon Iñarritu en el Congrés.

El ministre ha reconegut la seua preocupació per aquest cas, que ha considerat "d'extrema gravetat", al mateix temps que ha confiat que la investigació que la policia i la Fiscalia belga estan duent a terme arribe "fins al final".

Així mateix, Albares ha assenyalat que ha parlat d'aquest assumpte amb els seus homòlegs europeus en la reunió que van tindre dilluns a Brussel·les. A tots ells, segons ha reconegut els ha traslladat la disposició del govern espanyol per a "col·laborar en tot el que es puga".

Albares ha subratllat que, si alguna cosa demostra aquest cas, és que “la corrupció internacional existeix i és necessari reforçar la cooperació” per a combatre-la. “Si alguna és la senya d'identitat d'aquest govern és precisament aquesta, la lluita contra la corrupció”, afirmava el ministre d’Afers Exteriors.

Per la seua banda, Iñarritu ha indicat que el Qatargate no és un fet aïllat i ha recordat que s'han produït altres de semblants en altres institucions. A parer seu les "tiranies" estan darrere d’aquests casos i ha advertit que això representa "una amenaça a la confiança" en eixes institucions per part de la ciutadania.

Per aquesta raó, el diputat d'EH Bildu ha volgut saber quines mesures concretes prendrà el govern espanyol per a evitar que casos com el Qatargate "es tornen a reproduir".

També et pot interessar

stats