El ple de l'Eurocambra destitueix Eva Kaili del càrrec de vicepresidenta

El Parlament Europeu ha aprovat la destitució de la socialista grega després de la imputació en un cas de corrupció i blanqueig de capitals vinculat a Qatar

La fins hui vicepresidenta del Parlament Europeu, la socialista grega Eva Kaili, en el Parlament Europeu a Brussel·les, Bèlgica
La fins hui vicepresidenta del Parlament Europeu, la socialista grega Eva Kaili, al Parlament Europeu a Brussel·les, Bèlgica / UE

El ple del Parlament Europeu ha destituït aquest dimarts la socialista grega Eva Kaili com a vicepresidenta d'aquesta institució després de la imputació en la investigació d'un suposat cas de corrupció i blanqueig de capitals per part de membres d'aquesta institució vinculat a Qatar.

Per 625 vots a favor, 1 en contra i 2 abstencions, l'hemicicle ha validat la iniciativa que els líders dels grups van formalitzar a primera hora de dimarts en una reunió extraordinària després que fins i tot el mateix grup de Kaili, els socialdemòcrates, s'unira al reclam que s'apartara la vicepresidenta grega del càrrec.

Kaili, el cap més visible entre els imputats per aquest cas, ja havia sigut expulsada del grup socialdemòcrata dilluns i la presidenta Metsola li havia retirat durant el cap de setmana les responsabilitats associades al lloc de vicepresidenta, entre les quals figuraven les relacions amb l'Orient Mitjà.

Un jutge belga va decidir diumenge imputar-la juntament amb altres tres persones —inclòs el seu company, l'italià Franceso Giorgi— pel delicte de participació en organització criminal, blanqueig de capitals i corrupció.

El magistrat belga va dur a terme dilluns un registre a l'edifici de l'Eurocambra a Brussel·les (Bèlgica) mentre el Parlament Europeu iniciava el seu últim ple de l'any en la seu d'Estrasburg (França).

El grup socialdemòcrata ara ha de començar un procés intern per a seleccionar al futur substitut de Kaili, encara que fonts de la formació descarten que hi haja intenció de començar la cerca de manera immediata i esperen que es decidirà a principis del 2023.

Kaili continua de moment mantenint la condició d'eurodiputada, perquè només Grècia li la pot retirar.

També et pot interessar

stats