El jutge imputa quatre detinguts en el cas de corrupció de l'Eurocambra

El cas ja s'ha cobrat la primera víctima política amb la suspensió de la vicepresidenta Eva Kaili de les seues funcions

L'exvicepresidenta de l'Eurocambra Eva Kail
L'exvicepresidenta de l'Eurocambra Eva Kail / Jalal Morchidi (Efe)

El jutge belga que ha assumit el cas del presumpte escàndol de corrupció en el Parlament Europeu lligat a Qatar ha imputat aquest diumenge quatre dels sis detinguts pels delictes de participació en organització criminal, blanqueig de capitals i corrupció. Segons informa la fiscalia federal de Bèlgica, el jutge ha decidit deixar en llibertat els altres dos detinguts, però ha evitat donar els noms de cap dels afectats.

Cap a les 20:00 hores d’aquest dissabte es registrava el domicili d'un eurodiputat, el socialdemòcrata belga Marc Tarabella, segons diversos mitjans del país, com a segon implicat en el cas. Se sumaria, així, a la vicepresidenta de l'Eurocambra, la grega Eva Kaili, a qui la presidenta de la institució, Roberta Metsola, va suspendre dissabte de les seues funcions en el càrrec.

L'escàndol va esclatar aquest divendres després de diversos mesos d'investigació per part de la fiscalia belga que sospitava que Qatar havia pagat "grans quantitats de diners" i havia oferit "regals significatius" a persones amb una "posició política estratègica en el Parlament Europeu” per a influir en les seues decisions.

A més dels dos eurodiputats, el cas també ha afectat el pare de Kaili, detingut per la policia in fraganti amb una bossa amb 600.000 euros amb els quals pretenia presumptament escapar després que es conegueren el divendres les primeres detencions.

També han transcendit els noms del company de Kaili i assessor en l'Eurocambra, Francesco Giorgi, l'exeurodiputat socialdemòcrata italià Pier Antonio Panzeri i el president de la Confederació Internacional de Sindicats, Lucca Visentini, entre altres.

El cas s'ha cobrat ja la primera víctima política amb la decisió ahir de Metsola de suspendre a Kaili de les seues funcions com a eurodiputada, a la qual s’han sumat tant el grup dels socialdemòcrates europeus com el seu partit polític grec, el PASOK.

Populars europeus, socialdemòcrates, liberals i verds europeus demanaran aquesta setmana que se suspenga el vot sobre la liberalització de visats als ciutadans de Qatar que entren en la zona Schengen.

També et pot interessar

stats