L’escàndol al Parlament Europeu implica també el Marroc, segons ‘Der Spiegel’

L'exeurodiputat detingut Pier Antonio Panzeri va mantenir vincles amb el Marroc mentre ocupava el càrrec

Imatge d'arxiu del Parlament Europeu a Brussel·les
Imatge d'arxiu del Parlament Europeu a Brussel·les / Lena Wurm (Shutterstock)

A més de Qatar, el Marroc també estaria implicat en l'escàndol de corrupció que sacseja el Parlament Europeu, segons documents de la investigació als quals afirma haver tingut accés el setmanari alemany Der Spiegel. Segons publica aquest dimarts el setmanari en l'edició digital, s'acusa l’exeuroparlamentari italià Pier Antonio Panzeri d'haver rebut suborns tant de Qatar com del Marroc a canvi d'influir en decisions polítiques al Parlament Europeu.

D'acord amb els investigadors belgues, dos familiars de Panzeri van ajudar el diputat socialdemòcrata a transportar regals que els entregava l'ambaixador de Rabat en un país d'Europa de l'Est.

Panzeri, detingut la setmana passada juntament amb l'exvicepresidenta del Parlament Europeu Eva Kailí, el company sentimental d'aquesta i un quart individu que no ha sigut identificat, va mantenir vincles amb el Marroc en els seus temps com a eurodiputat, entre el 2004 i el 2019.

Segons Der Spiegel, en aquest període va ser membre de la subcomissió de drets humans de la institució i de la delegació responsable de les relacions amb els estats del Magrib. L’exeurodiputat és, a més, el fundador i president de l'organització de drets humans Fight Impunity, on treballava també Francesco Giorgi, el company sentimental de Kailí.

Segons han confirmat fonts de la Fiscalia federal belga, als domicilis de l'exvicepresidenta del Parlament Europeu i de Panzeri han trobat més d'un milió i mig d'euros en efectiu.

Està previst que els quatre detinguts, als quals segons mitjans belgues els han imputat delictes de participació en organització criminal, blanqueig de capitals i corrupció, compareguen aquest dimecres davant l'autoritat judicial, que decidirà si els manté detinguts.

També et pot interessar

stats