Aitana Mas sobre la polèmica dels bous al carrer: "És una deslleialtat dels socis anar per lliure"

La vicepresidenta del Consell lamenta que el PSPV donara suport a la proposta de l’oposició d'assumir les despeses dels bous al carrer a través de la sanitat pública

Aitana Mas durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí', on s'ha referit als bous al carrer i la postura dels socialistes / À Punt NTC

“Una deslleialtat.” Així ha qualificat la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, i representant de Compromís, el suport d’un dels seus socis de govern, el PSPV, per haver votat a favor que la sanitat pública es faça càrrec del cost dels ferits i les morts derivades dels bous al carrer i que no ho assumisquen les assegurances. “És una deslleialtat dels socis anar per lliure, sense consensuar-ho abans”, ha manifestat Mas en una entrevista a Les notícies del matí aquest dimecres, sols unes hores després que els socialistes, juntament amb el PP i Ciutadans, tiraren avant la proposta a les Corts.

“No hi estic d’acord, ni en les formes ni en el contingut”, remarcava la vicepresidenta del Consell. “A mi em sobta que, en una qüestió com aquesta, en què les assegurances privades no volen fer-se càrrec de les despeses, sí que ho puga fer la sanitat pública”, afegia.

En la seua línia crítica amb el soci de govern, Aitana Mas advertia que “l’aliança” del PSPV amb el PP, “el PP més antidemocràtic dels últims temps”, com matisava, no beneficia el govern valencià: “Aquesta aliança no ens beneficia gens en el camí que ens queda en els pròxims mesos”, assenyalava la número dos del Consell.

Estes coses requereixen un debat, perquè no impere cap posició individualista Aitana Mas - Vicepresidenta del Consell (Compromís)

Aitana Mas ha convidat a obrir un debat, no sols al si del govern, sinó també entre la ciutadania, per a valorar si es mantenen els festejos de bous al carrer.

“Aquestes coses requereixen un debat, perquè no impere cap posició individualista. La meua postura personal és que no n'hi haja, pel maltractament animal, però també per la gravetat dels fets que hem tingut aquest estiu, amb les morts, però no soc tan sectària per a dir que la meua opinió és la que compta”, argumentava en la seua intervenció a Les notícies del matí

Tot i aquesta nova fricció entre Compromís i els socialistes, un dels seus socis de govern juntament amb Podem, Aitana Mas no tanca la porta a un tercer Botànic que, des del seu punt de vista, es juga a les comarques de sud. Creu que la primera i segona edició d’aquest pacte de govern “ha estat a l’altura de les circumstàncies”.

Amb la intenció de reeditar un nou govern de coalició d’esquerres assegura que optarà en les primàries a encapçalar la llista de Compromís per Alacant. “Tinc la responsabilitat d’intentar consolidar els màxims vots possibles per a Compromís, que al final seran vots per al Botànic, que ara mateix depén de Compromís”, aclaria durant l’entrevista.

Per què no hauria de participar Mónica Oltra en la campanya? Aitana Mas - Vicepresidenta del Consell (Compromís)

Davant la possibilitat que es presenten uns altres candidats a encapçalar la llista per Alacant, Mas ha destacat que hi ha llibertat al si de la formació per a fer-ho.

Quant a la possible integració de Mónica Oltra en el seu projecte si finalment Mas ix triada en les primàries, la vicepresidenta ha tingut una resposta contundent: “Per què no hauria de participar en la campanya?”, es preguntava. De fet, afegia que abans de fer pública la seua candidatura, li ho va comunicar a la seua predecessora.

Molesta amb Baldoví

No ha tingut tan bones paraules, en canvi, cap a Joan Baldoví, candidat a les primàries per a la llista autonòmica, sobre qui ha tornat a dir que no li va agradar la manera en què ho va anunciar, però, tot i això, assegura que hi ha bones relacions entre ells. “M’hauria agradat estar darrere quan va fer l’anunci”, ha manifestat. 

També et pot interessar

stats