Mas optarà a encapçalar la llista de Compromís per Alacant i deixarà via lliure a Baldoví en la carrera cap a la Generalitat

La també vicepresidenta del Consell s’ha mostrat convençuda que hi haurà un tercer Botànic, que “es juga a les comarques alacantines”

Aitana Mas atén els mitjans de comunicació a Alacant, en l'acte en què ha anunciat la seua candidatura a liderar la llista de Compromís per Alacant

Aitana Mas optarà a encapçalar la llista de Compromís per Alacant i no rivalitzarà amb Joan Baldoví en la candidatura per a presidir la Generalitat. La també vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives ho ha anunciat aquest dilluns i ha justificat la seua decisió en el “convenciment” que “el Botànic es juga a les comarques alacantines”.

“Vull treballar en la consecució del Botànic III”, ha ressaltat Mas, i alhora apuntava que Compromís “ha de tornar a ser útil” el 2023. “Som la clau d'un tercer Botànic. Per a fer-ho possible, hem d'entendre que no hem de ser gestors de la por, sinó d'esperança”, afirmava.

D’acord amb aquesta filosofia, i “per a contribuir a liderar”, Aitana Mas justificava la presentació de la seua candidatura per a liderar la llista de Compromís a Alacant.

Aitana Mas ha admés que haguera preferit retardar la seua decisió, però l'“acceleració política i les pressions invisibles” recomanen, des del seu punt de vista, que es definisquen les decisions per a ajustar idees i configurar equips.

En aquest context, ha detallat que ha adoptat la decisió de presentar la seua candidatura per Alacant per a ser "coherent" amb el que s'ha fet fins ara. "Representar aquest sud tan complicat on Compromís es juga gran part de l'ésser o no ésser, encara que alguns no en siguen conscients, és la primera raó", ha indicat. Així mateix, ha afegit que una altra és que espera que el seu acompliment siga "millor amb l'experiència acumulada".

Evita rivalitzar

D'aquesta manera, Mas evita disputar a Baldoví la candidatura per a la presidència de la Generalitat. El diputat nacional, de fet, estava present en l’acte en què Aitana Mas ha fet l’anunci. D’aquesta manera, per ara, la candidatura de Baldoví és l'única que aspira a la presidència del Consell en les eleccions autonòmiques.

A més de Baldoví, nombrosos càrrecs de la formació taronja han acudit a l’acte. L’alcalde de València, Joan Ribó, la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, o el candidat a l'Ajuntament d'Alacant, Rafa Mas, han sigut alguns dels representants de Compromís que han assistit a l’acte.

Joan Baldoví, per la seua banda, ha assegurat que serà "lleial al projecte" de Compromís independentment de qui lidere a la coalició per a aspirar a la Presidència de la Generalitat. Ara mateix, la de Baldoví és l'única candidatura anunciada a les primàries del seu partit per a optar ser cap del Consell en les pròximes autonòmiques.

Seré el mateix guanye, perda, empate o tire els penals. Seré absolutament el mateix, lleial a aquest projecte que es diu Compromís Joan Baldoví - Candidat a les primàries per a la presidència de la Generalitat

A la pregunta de si amb la decisió de Mas, la seua serà l'única candidatura en Compromís per a aspirar a ser cap del Consell, Baldoví ha apuntat que les primàries en la coalició continuen obertes i "es pot presentar qui vulga". "Benvinguts a la democràcia, que és acceptar que tothom té el mateix dret a optar a qualsevol lloc. Que siga la militància qui decidisca qui ha d'encapçalar la llista", ha exposat.

"Jo, respectuosíssim. Seré el mateix guanye, perda, empate o tire els penals. Seré absolutament el mateix, lleial a aquest projecte que es diu Compromís", ha sostingut Baldoví.

D'altra banda, a la consulta de si es produeix un "canvi de mans" en Compromís en passar a dirigir la coalició Més Compromís si es confirma la seua candidatura, el dirigent ha asseverat que "qui dirigeix és l'executiva, on estan representades totes les potes de Compromís". "El que hi ha és un canvi de cares i ja està", ha resolt.

També et pot interessar

stats