Abascal pressiona Feijóo per a pactar en els governs autonòmics abans del 23J

El líder del partit d'ultradreta assegura que l'única línia roja és el "respecte" als seus votants

Abascal, junt amb el secretari general de Vox, Ignacio Garriga
Abascal, junt amb el secretari general de Vox, Ignacio Garriga / Ricardo Rubio (Europa Press)

El president de Vox, Santiago Abascal, ha defés aquest dilluns la necessitat de constituir els governs autonòmics abans de les eleccions generals del 23 de juliol i ha assegurat que la seua formació té "la mà estesa" per a fer-ho. Això sí, amb una única línia roja: el "respecte" als seus votants.

En una roda de premsa convocada després del Comité d'Acció Política de Vox, Abascal ha exercit de portaveu i ha reivindicat que "urgeix l'alternativa", per a instar així el PP a aclarir quin camí vol prendre. "Tenim paciència i som responsables, però els espanyols tenen urgències", ha avisat.

En aquesta línia, ha qualificat d'"estratègia" la possibilitat de posposar els pactes territorials a després dels comicis 23 de juliol. "Les estratègies no ens agraden, ens agrada la claredat i poder dir als espanyols el que farem", ha subratllat criticant que "uns altres" vulguen "evitar" prendre decisions abans de sotmetre's de nou a les urnes.

D'altra banda, Abascal ha qualificat de "profundament antidemocràtica" la proposta que ha llançat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, relativa als cara a cara amb el principal candidat de l'oposició, el popular Alberto Núñez Feijóo, i ha afirmat que és una mostra dels "vicis del bipartidisme" que no respon a l'actual realitat política d'Espanya. A més, en la seua opinió, reflecteix el "temor" que té Sánchez a debatre amb Vox.

També et pot interessar

stats