Una escultura gegant dels líders del G7 alerta sobre el fem electrònic

L’escultura feta de deixalles de dispositius tecnològics ha sigut batejada com Mount Recyclemore i ha donat la benvinguda a la cimera que se celebra al Regne Unit  

L’escultura de fem electrònic dels líders del G7

A mesura que els grans líders mundials arribaven a Cornualla, al Regne Unit, per a assistir a la reunió del G7, dos artistes britànics retrataven les seues cares a gran escala. La matèria primera que compon l’obra d’art, deixalles electròniques, forma part del missatge que els autors, Joe Rush i Alex Wreckage, volen llançar als cap dels estats més poderosos del món: la necessitat de trobar solucions globals per a l'enorme quantitat de tecnologia que no es recicla cada any. 

L’escultura, que emula el monument de Rushmore als EUA, l’han nomenada Mount Recyclemore, i tal com reivindica Rush, l’obra recorda als líders del G7 que “podem reciclar i reparar, i no simplement malgastar les coses”. 

Segons l'ONU, els 53 milions de tones de deixalles electròniques generades a nivell mundial cada any es duplicaran amb escreix per a 2050, la qual cosa el converteix en el flux de deixalles de més ràpid creixement en el món.

La majoria dels més de 20.000 d’objectes emprats en l'escultura provenen de l'empresa que va encarregar el treball, MusicMagpie, que administra un lloc web de comerç electrònic on la gent compra i ven articles electrònics de segona mà.

Els autors han volgut recordar la necessitat d’arribar a acords i de trobar solucions globals, i no només locals, per als problemes que pateix el planeta. “Els líders mundials han d'actuar junts, tots ho fem” exigeix Rush, “És aquesta la raó de ser del G7, quina si no?”.

També et pot interessar

stats