La UE amenaça d'abandonar la COP27 si es renuncia a l'objectiu dels 1,5 °C

Frans Timmermans, vicepresident de la Comissió Europea per al Pacte Verd, espera que les negociacions d'última hora concloguen amb un resultat positiu que permeta continuar amb l'objectiu de limitar l'augment de la temperatura global

Frans Timmermans a la COP27, celebrada a Sharm El-Sheikh (Egipte)
Frans Timmermans en la COP27, celebrada a Xarm el-xeikh (Egipte) / Christophe Gateau (Europa Press)

El vicepresident de la Comissió Europea per al Pacte Verd, Frans Timmermans, ha avisat aquest dissabte que el bloc europeu està "preparat per a abandonar la COP27" davant de les pressions per a deixar de costat l'objectiu de limitar l'augment de la temperatura global a 1,5 °C. Les negociacions per arribar a un acord continuen aquest dissabte amb un dia addicional en el calendari previst.

En una compareixença davant dels mitjans des de la ciutat egípcia de Xarm el-Xeikh, Timmermans ha assegurat que confia que les negociacions d'última hora permeten arribar a un resultat positiu, encara que ha reconegut que "cada vegada" està més preocupat "pel rumb de les converses".

"La Unió Europea prefereix que no s'adopte cap decisió, abans que s'adopte una decisió perjudicial", ha explicat en roda de premsa. En el seu compte de Twitter, Timmermans ha llançat un dur avís sobre les expectatives que es presenten en les pròximes hores.

"Estem en la pròrroga. La UE està unida en la nostra ambició d'avançar i construir sobre el que acordàrem a Glasgow. El nostre missatge als socis és clar: no podem acceptar que els 1,5 °C muiren ací, hui", ha alertat.

La cimera de l'ONU sobre el clima va començar el 7 de novembre marcada per l'absència de Rússia, la Xina i l'Índia. Més de 200 països han acudit a la cita per a debatre i analitzar com lluitar contra el canvi climàtic, els efectes del qual s'intensifiquen, tal com demostra un estudi que apunta que els últims huit anys han sigut els més càlids des que hi ha registres.

També et pot interessar

stats