Activistes mediambientals traslladen les protestes contra la COP27 fora d'Egipte

La repressió i la falta de garanties jurídiques d’Egipte impedeix fer reivindicacions de manera segura

Protestes per la cimera del clima d'Egipte / À Punt NTC

La COP27 d'Egipte està molt lluny de ser el que han sigut les cimeres pel clima en passades edicions. La repressió d'aquest país i la falta de garanties jurídiques ha provocat que els i les activistes hagen triat altres maneres de reivindicar. 

I és que ja en les setmanes prèvies a la celebració d’aquesta cita mundial pel clima les autoritats egípcies restringiren moviments a Xarm al-Xeikh. Segons Human Rights Watch, 151 persones ja han sigut detingudes per organitzar protestes en la cimera. Les ONG denuncien la crisi de drets humans a Egipte. 

Això ha fet que l’arribada d’activistes a la tradicional contra cimera haja perdut intensitat. "El nivell de repressió contra els activistes per part del govern egipci és molt fort", manifesta Mar Sala, periodista i activista en Scientist Rebellion. "De fet, totes les accions planejades durant la COP27 s’han realitzat a l’interior del recinte oficial per a evitar repercussions més grans", detalla.

Sala explica que Scientist Rebellion ha optat per portar les accions de protesta fora d’Egipte, en ciutats com Milà o Berlín. "Hem emprés accions de desobediència civil no violenta de manera quasi diària, amb una campanya focalitzada a Alemanya, però amb accions coordinades arreu del món".

Siga dins o fora d’Egipte, les organitzacions humanitàries i ecologistes demanen avanços contra el canvi climàtic, i també trauen a la llum la cara més fosca del règim egipci.

També et pot interessar

stats