Ucraïna i Rússia tornen a seure cara a cara amb la intenció d’acostar posicions

La trobada és a Turquia i arriba després de diversos contactes telemàtics els últims dies

Diversos edificis i vehicles de la ciutat de Mariúpol, al sud del país, absolutament desfets pels atacs russos
Diversos edificis i vehicles de la ciutat de Mariúpol, al sud del país, absolutament desfets pels atacs russos / Alexander Ermochenko (Reuters)

Trenta-quatre dies després que les tropes de Putin començaren la invasió d'Ucraïna, aquest dimarts les mirades estan posades en la nova reunió entre els representants dels dos països, que mantenen una altra trobada a Turquia. La reunió serà cara a cara i arriba després de diversos contactes telemàtics en els últims dies. Aquesta vegada, els dos països confien acostar posicions.

Putin no ha rebutjat mai reunir-se amb el president Zelenski, però és fonamental per a aquesta trobada estar preparats Serguéi Lavrov - Ministre d'Exteriors de Rússia

De fet, el ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, ha manifestat un optimisme moderat, tot i que considera que encara s'ha d'avançar més perquè hi haja un cara a cara entre Putin i Zelenski: “Putin no ha rebutjat mai reunir-se amb el president Zelenski, però és fonamental per a aquesta trobada estar preparats”, ha apuntat.

El nostre objectiu és que les sancions funcionen segons el que s'establisca i que no hi haja possibilitats de botar-se-les Volodímir Zelenski - President d'Ucraïna

Per la seua banda, el president ucraïnés ha dit que està a punt per a oferir les garanties de neutralitat que demana Moscou.

Al mateix temps, en el missatge que publica cada nit, aquest dilluns Volodímir Zelenski ha anunciat la creació d'un grup de treball per a monitoritzar les sancions contra Rússia: “El nostre objectiu és que les sancions funcionen segons el que s'establisca i que no hi haja possibilitats de botar-se-les”, ha explicat el president ucraïnés.

Sobre el terreny, les tropes ucraïneses han aconseguit recuperar la ciutat d'Irpín tot i que la situació a la zona continua sent molt perillosa. Els russos controlen a hores d'ara el nord de Kíiv. Aquest dilluns no es va poder obrir cap corredor humanitari i la ciutat de Mariúpol continua totalment blocada. La situació també és molt tensa al Donbass, Khàrkiv, Sumi o Txerníhiv.

 

També et pot interessar

stats