Ucraïna aprova el reclutament voluntari d'alguns presos comuns

Les tropes russes capturen dos localitats més a l'est d'Ucraïna: Kislivka i Novokalínove

Soldats ucraïnesos desplaçant-se pel camp
Soldats ucraïnesos desplaçant-se pel camp / X: @ZelenskyyUa

La Rada Suprema ucraïnesa (parlament) ha aprovat una llei que permet a algunes categories de presos que compleixen condemna per delictes comuns unir-se a les files de l'exèrcit, segons ha informat Olena Shuliak, cap del grup parlamentari del partit Servidor del Poble del president, Volodímir Zelenski.

La llei preveu acurtar les penes de presó dels presos si firmen un contracte amb l'exèrcit. No poden acollir-se a esta mesura els condemnats per delictes sexuals o assassinats múltiples, ni tampoc els funcionaris empresonats per corrupció o els que van cometre delictes contra la seguretat d'Ucraïna, segons Shuliak.

Els detinguts només podran ser reclutats a iniciativa pròpia. La seua mobilització ha de ser, a més, aprovada pels tribunals, ha explicat.

Els convictes reclutats serviran únicament en certes unitats de l'exèrcit i la seua conducta serà supervisada de manera permanent, ha agregat la diputada.

Ucraïna necessita mobilitzar més soldats per a continuar fent front a la invasió a gran escala russa. L'exèrcit rus compta amb una clara superioritat numèrica sobre Ucraïna en matèria de recursos humans.

Rússia captura dos localitats més a l'est d'Ucraïna

Per la seua banda, les tropes russes han capturat dos localitats més a l'est d'Ucraïna en les últimes 24 hores, segons informa el Ministeri de Defensa de Rússia.

Les unitats de l'agrupació de tropes Oest han alliberat per complet el llogaret de Kislivka, a la regió de Khàrkiv, afirmen en un comunicat castrense publicat en Telegram. Kislivka està a uns cinc quilòmetres de la frontera de la regió de Luhansk, annexionada per Rússia el setembre del 2022.

Segons el comunicat, l'exèrcit rus ha pres també el control del llogaret de Novokalínove, situat a uns 20 quilòmetres al nord de la ciutat de Donetsk, la capital de la regió homònima, també annexionada per Moscou.

També et pot interessar

stats