Rússia llança un nou atac “massiu” contra el sistema energètic ucraïnés

L'atac amb 55 míssils i 21 drons ha impactat contra tres centrals tèrmiques i ha provocat danys greus en l'equipament, del qual depenen milions d'ucraïnesos

Imatge de l'atac al sistema energètic d'Ucraïna
Imatge de l'atac al sistema energètic d'Ucraïna / X: @ZelenskyyUa

Un nou atac massiu rus contra el sistema energètic ucraïnés ha provocat "greus danys" en tres de les sis centrals tèrmiques que l'empresa privada del sector DTEK té a Ucraïna, segons informa la companyia en xarxes socials.

"Han impactat contra tres de les sis centrals tèrmiques de DTEK a Ucraïna en una nova onada d'atacs russos, que ha provocat danys greus en l'equipament, del qual depenen milions d'ucraïnesos", ha escrit l'empresa en el compte de X.

Segons el Ministeri d'Ucraïna, Rússia ha atacat esta matinada amb míssils i drons infraestructures de generació i distribució elèctrica de sis oblasts d'Ucraïna.

Les forces russes han emprat en l'atac 55 míssils i 21 drons, dels quals 39 míssils i 20 drons van ser abatuts per les forces ucraïneses.

Rússia du a terme una campanya d'atacs contra el sector elèctric ucraïnés des del mes de març, que ha danyat la meitat de les infraestructures energètiques ucraïneses i han destruït bona part de la capacitat de generació tèrmica d'electricitat del país.

Zelenski condemna l'atac rus

Per la seua banda, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha condemnat en un missatge en xarxes socials l'atac "massiu" i ha recordat que este atac es produeix quan Ucraïna celebra el Dia de Commemoració de la Victòria sobre el Nazisme en la II Guerra Mundial.

Ucraïna celebra des de l'any passat esta efemèride el 8 de maig, com ho fa la Unió Europea. Fins llavors la celebrava el 9 de maig, igual que Rússia.

"Tothom ha d'entendre amb claredat qui és qui. El món no té dret a donar una altra oportunitat al nazisme", ha dit Zelenski al seu missatge.

També et pot interessar

stats