Ucraïna diu haver detingut dos coronels que treballaven per al Kremlin amb la intenció d'assassinar Zelenski

Segons la Fiscalia, un dels plans era reclutar militars encarregats de la protecció del president, que pogueren “fer-lo ostatge i després matar-lo”

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, este dimarts a Kíiv
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, este dimarts a Kíiv / Thomas Peter (Reuters)

El Servei de Seguretat d'Ucraïna ha assegurat este dimarts haver desbaratat un pla del Servei Federal de Seguretat rus, que volia assassinar al president ucraïnés, Volodímir Zelenski, i també eliminar dos caps de la intel·ligència militar ucraïnesa: Kirilo Budànov i Vasil Maliuk.

El govern ucraïnés ha assenyalat que dos coronels de la Seguretat en l'Administració de l'Estat (òrgan encarregat de protegir els dirigents d'Ucraïna) passava informació secreta a la Federació Russa. Així, estos dos coronels haurien sigut detinguts en l'operació, segons ha informat la Fiscalia ucraïnesa, per delictes d'alta traïció i terrorisme.

Un dels dos detinguts hauria rebut dos drons i munició, que volia proporcionar després a terceres persones per executar atemptats contra els dirigents assenyalats, segons la Fiscalia. El coronel hauria portat personalment a Kíiv este material, de fabricació soviètica. Segons les investigacions de la Fiscalia, l'hauria arreplegat en una regió diferent d'Ucraïna.

“L'enemic estava desenvolupant activament plans per a eliminar el president Volodímir Zelenski”, han insistit en el seu comunicat. Segons indiquen, una de les missions d'esta xarxa delictiva era reclutar a diversos militars, encarregats de la protecció del president, que pogueren “fer-lo ostatge i després matar-lo”. A més dels drons citats, el Servei Federal de Seguretat rus planejava utilitzar míssils en els atacs.

Segons Vasil Maliuk, cap del Servei de Seguretat d'Ucraïna, “l'atac terrorista havia de ser un regal per a Putin abans de la seua presa de possessió”, que ha tingut lloc este dimarts a Moscou.

També et pot interessar

stats