Trump imposa un bloqueig total als béns de Veneçuela als Estats Units

Segons ‘The Wall Street Journal’, l’executiu estatunidenc tan sols manté mesures d’aquest tipus contra Cuba, l’Iran, Síria i Corea del Nord.

La seu del Servei Bolivarià d’Intel·ligència Nacional, a Caracas
La seu del Servei Bolivarià d’Intel·ligència Nacional, a Caracas / Miguel Gutiérrez (Efe)

El govern de Donald Trump ha donat un nou pas en l’intent d’apartar Nicolás Maduro com a president de Veneçuela i ha imposat un bloqueig total als béns estatals del govern llatinoamericà en el seu territori. “Tots els béns i interessos queden bloquejats i no es poden transferir, pagar, exportar, retirar o negociar amb aquests”, va determinar Trump en una orde executiva que ja ha entrat en vigor.

El president estatunidenc ha dit haver pres aquesta decisió “per la contínua usurpació del poder per part de l’il·legítim règim de Nicolás Maduro i els seus col·laboradors”. També ha citat com a motius “els abusos contra els drets humans” i “l’intent de soscavar l’autoritat” del líder opositor Juan Guaidó, al qual considera mandatari legítim de Veneçuela.

Segons The Wall Street Journal, els Estats Units tan sols manté mesures d’aquest tipus contra Cuba, l’Iran, Síria i Corea del Nord. El rotatiu financer, que va citar un funcionari del govern, ha apuntat que la mesura va encaminada a la imposició d’un “embargament” contra Veneçuela.

L’orde executiva no detalla quins béns manté Veneçuela en territori estatunidenc, i en conseqüència queden afectats per la mesura. Però el principal actiu estatal, la petroliera Citgo, es troba bloquejada des de gener arran de les sancions contra l’empresa Petróleos de Venezuela.

Des que Washington va reconéixer Guaidó com a president interí de Veneçuela, el govern de Trump també ha imposat sancions contra prop d’un centenar de persones i entitats vinculades a l’executiu de Maduro, a més de restringir el comerç de l’or.

També et pot interessar