Trump demana derogar la Constitució dels EUA i que el proclamen president

La difusió de correus interns de Twitter per a limitar la difusió d'una notícia crítica contra el fill de Joe Biden activen una nova acusació per presumpte frau electoral de l'expresident estatunidenc

L'expresident dels Estats Units Donald Trump
L'expresident dels Estats Units Donald Trump / Jonathan Ernst (Reuters)

L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha demanat derogar la constitució del país insistint en les acusacions sense proves de frau en les eleccions del 2020.

En un missatge en Truth Social, la xarxa social que va impulsar després de ser expulsat de Twitter, va acusar aquesta segona plataforma d'actuar al dictat del Partit Demòcrata per a ocultar informacions que perjudicaven la formació en el període preelectoral. Reaccionava Trump a la publicació d'uns correus interns de l'anterior cúpula de Twitter, dels quals s'ha fet ressò el propietari nou, Elon Musk, que mostren presumptes maniobres dels directius anteriors per a limitar la difusió d'una informació crítica contra Hunter Biden, el fill de l'actual president.

"Un frau massiu d'aquesta classe i magnitud permet la terminació de totes les normes, reglaments i articles, fins i tot els que es troben en la Constitució. Els nostres grans fundadors (sic) no ho volien, i no ho aprovarien. Eleccions falses i fraudulentes”, escriu Trump que es pregunta retòricament si després d'aquestes revelacions, cal anul·lar les eleccions i proclamar el “legítim president”, o paga la pena repetir-les. Cal recordar que Trump ha anunciat la intenció de competir en les eleccions del 2024 per a tornar a la Casa Blanca.

La Casa Blanca ha condemnat les declaracions de Trump i han defés la constitució del país. "No es pot estimar Amèrica només quan es guanya. La Constitució dels EUA és un document sacrosant que per més de dos-cents anys ha garantit que la llibertat i l'imperi de la llei es mantinguen al nostre gran país", respongué un portaveu la nit del dissabte, segons arrepleguen mitjans estatunidencs.

Les noves acusacions de Trump són un efecte secundari de la revenja del multimilionari Elon Musk contra els propietaris anteriors de Twitter. Divendres a la nit, Musk va compartir un fil de missatges del periodista Matt Taibi en els quals detallava, citant documents interns de treballadors de Twitter, la gestió de la xarxa social d'una història publicada pel diari Nova York Post sobre els negocis de Hunter Biden quan el pare era candidat presidencial en 2020.

Taibbi, que es creu que va tindre accés als documents a través del nou amo de Twitter, revelava com els treballadors de la xarxa, que rebia abundants donacions del Partit Demòcrata, presumptament van reduir la difusió de la història del Post i van eliminar enllaços que hi conduïen, tant en piulades com missatges directes.

Els empleats suposadament van aplicar el criteri contra materials piratejats per a protegir, presumptament, els drets de la font originària, el reportatge del Post. Una operativa que el mateix fundador, Jack Dorsey, ja va considerar “errònia” en 2020 i que ha generat debat sobre el poder de les tecnològiques per a censurar informació i sobre el dret a la llibertat de premsa.

Musk ha anunciat que publicarà una segona sèrie d'informacions sobre el tema, que ha batejat com els arxius de Twitter.

També et pot interessar

stats