Musk acomiada milers de treballadors de Twitter a través del correu

Encara no hi ha xifres oficials, però molts mitjans afirmen que la meitat de la plantilla dels 7.500 treballadors serà acomiadada

Muntatge d'una fotografia d'Elon Musk vista a través del logo de Twitter
Muntatge d'una fotografia d'Elon Musk vista a través del logo de Twitter / Dado Ruvic (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de novembre 2022 - 09:28 Actualitzat: 04 de novembre 2022 - 19:25

Elon Musk ha començat a acomiadar part de la plantilla de Twitter, segons confirmen els mitjans locals i tal com pot veure's en alguns tuits de comiat de diversos dels afectats.

Entre els acomiadats hi ha càrrecs directius, com el cap global editorial, el director d'Ètica i Transparència, el cap d'Informació o el d'Estratègia. Segons el portal Bussiness Insider, les retallades ja afecten el personal a les seus dels Estats Units, el Regne Unit i Singapur. Un dels llocs més damnificats sembla ser l'oficina de Nova York, on entre el 90% i la totalitat de treballadors han perdut el seu lloc de treball.

Alguns dels extreballadors han publicat missatges d'adeu en la mateixa xarxa subratllant la satisfacció d'haver-hi treballat i evitant qualsevol expressió de descontentament.

Musk no ha quantificat el nombre final d'acomiadaments, però els diferents mitjans donen per fet que serà almenys la meitat d'una plantilla de 7.500 persones i The New York Times concreta amb 3.738 persones.

Dies d'incertesa entre els empleats

El pànic per la possible pèrdua de la faena s'havia estés com la pólvora en totes les oficines de Twitter Inc en els darrers dies. El canvi de propietat de la companyia no estava sent gens fàcil per a la plantilla després de constants rumors sobre les retallades massives de personal.

La confirmació oficial de la tisorada s'esperava per a aquest divendres de matí (en l'horari dels Estats Units), quan cada empleat havia de rebre un correu electrònic en què Musk li faria saber la seua continuïtat dins de la companyia.

A més, el canal Bloomberg avançava que s'ha presentat una demanda col·lectiva en un tribunal federal de San Francisco, on està la seu principal de l'empresa, contra aquest pla de despatxaments. Els empleats denuncien que s'està prescindint de personal sense avís suficient en violació de la llei federal i de Califòrnia, segons l'informe recollit per aquest mitjà. 

Des que Musk va agafar el bastó de comandament de la xarxa social la setmana passada, ha mantingut la plantilla a les fosques sobre quin futur els espera. Ni s'ha dirigit a ells ni ha exposat quins plans té, sinó que ha deixat que siguen els mateixos empleats els qui analitzen els taulers interns de missatges, els informes de notícies i els tuits del magnat i els seus assessors per a obtindre pistes sobre el seu destí, denunciaven diversos treballadors. 

Als directius se'ls havia prohibit convocar reunions de l'equip o comunicar-se directament amb el personal, apunta un empleat sènior de Twitter, qui afig que estan monitorats: "Sembla que treballem entre la Gestapo". Twitter, per la seua banda, ha declinat fer comentaris públics sobre el tema. 

"Caiguda massiva" dels ingressos publicitaris

A més, aquest mateix divendres, Musk ha declarat que Twitter està patint una "caiguda massiva" dels seus ingressos publicitaris.

"Twitter ha tingut una caiguda massiva en els seus ingressos a causa dels grups activistes pressionant els anunciants, malgrat que res ha canviat amb la moderació de contingut i malgrat que hem fet tot el que hem pogut per a apaivagar als activistes", ha expressat Musk en un missatge en la xarxa social. L'empresari ha subratllat que això suposa un atac a la llibertat d'expressió dels Estats Units.

La setmana passada, Musk va publicar un altre missatge en la xarxa social dirigit als anunciants en el qual assegurava que Twitter no s'anava a convertir en un lloc on es poguera dir qualsevol cosa sense conseqüència. En paral·lel, també va anunciar una reforma del servei de subscripció Twitter Blue per huit dòlars al mes, incloent-hi la verificació dels comptes.

També et pot interessar

stats