Musk planeja retallar el 75% del personal de Twitter

L'empresa de la xarxa social ha assegurat als seus empleats que no té plans de dur a terme acomiadaments a gran escala i contradiu la informació de 'The Washington Post'

Il·lustració d'una imatge de Elon Musk en un telèfon col·locat en logotips de Twitter
Il·lustració d'una imatge d'Elon Musk en un telèfon col·locat sobre logotips de Twitter / Dado Ruvic (Reuters)

El magnat Elon Musk té plans per a desfer-se del 75% de la plantilla que treballa en Twitter fins a deixar-la en unes 2.000 persones, segons publica aquest dijous el diari The Washington Post, que assegura haver obtingut documents sobre les últimes converses entre el multimilionari i els inversors que l'ajudaran a tancar la compra de la xarxa social.

A més, el diari assegura que, fins i tot en el cas que no es formalitze la compra, la companyia escometrà grans retallades de personal que aconseguirien reduir aproximadament a una quarta part els 7.500 treballadors.

Cap altre mitjà s'ha fet encara eco d'aquests plans, ni tampoc Musk ha reaccionat a través del seu compte de Twitter. No obstant això, l'empresa de la xarxa social Twitter ha assegurat als seus empleats que no té plans de dur a terme acomiadaments a gran escala.

En un correu electrònic intern, l'advocat principal de Twitter, Siguen Edgett, ha indicat que l'empresa no està preparant acomiadaments, només unes hores després que el diari isquera amb aquesta informació.

Els efectes en Twitter de les possibles retallades

El rotatiu assenyala que aquestes retallades poden afectar la capacitat de la xarxa de controlar el contingut nociu o ofensiu —com la pornografia infantil, per posar un exemple— i la prevenció de bretxes en la seguretat dels continguts.

Segons els documents consultats pel The Washington Post i testimonis d'altres fonts, les retallades no sols afectarien el personal, sinó també la infraestructura de l'empresa i, concretament, els centres de dades que permeten el funcionament d'aquesta xarxa que consulten al dia més de 200 milions d'usuaris.

Aquestes retallades, prossegueix el diari, són les que expliquen l'ansietat amb què Twitter ha tractat de tancar la venda a Musk per 44.000 milions de dòlars, perquè així faria que l'equip directiu actual deixara les decisions més doloroses al nou equip.

Un expert en dades científiques contactat pel Post ha apuntat que, si es confirmen les retallades, portaran el que s'anomena un "efecte cascada": serveis més deficients, menys personal de suport i una desmoralització creixent del personal restant.

Si no hi ha nous capítols en aquest novel·la de Twitter, la compra de Musk es tancarà el pròxim 28 d'octubre.

També et pot interessar

stats