Trump competirà per la presidència el 2024 per a "tornar la glòria" als EUA

Assegura que la seua campanya serà la de la gent i es basarà en "temes, valors i èxit" per a fer ressorgir un país "en decadència i envaït" per milions de persones d'altres llocs

Trump puja a l'escenari amb la seua esposa, Melania, en la seua propietat de Mar-a-Lago a Palm Beach, Florida (els EUA)
Trump puja a l'escenari amb la seua esposa, Melania, en la seua propietat de Mar-a-Lago a Palm Beach, Florida (EUA) / Octavio Jones (Reuters)

L'expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) ha anunciat des de Florida la seua intenció de competir en les eleccions del 2024 per a tornar a la Casa Blanca i retornar la "glòria" a un país "en decadència" i "envaït" per milions de persones d'altres llocs del món.

"Vos anuncie aquesta nit la meua candidatura per a la presidència dels EUA", ha subratllat Trump després d'haver repassat emfàticament els assoliments del seu mandat i haver traçat un panorama fosc dels dos anys en què Joseph Biden ha sigut president.

Trump, de 76 anys, ha dit que ell farà que Biden no estiga quatre anys a la Casa Blanca el 2024 i ha assegurat que aconseguirà més vots que en les eleccions del 2016.

Aquesta serà la seua tercera campanya per la presidència, perquè va ser candidat en les eleccions de l'any 2000, pel Partit Reformista, i com a republicà en les del 2016, en què va resultar guanyador, i el 2020, en què va perdre contra Biden.

Això no és només una campanya, és una causa per a salvar el nostre país

Trump ha assegurat que la seua campanya serà la de la gent i es basarà en "temes, valors i èxit". "Això no és només una campanya, és una causa per a salvar el nostre país", va dir abans de demanar "a tots els patriotes que pugen a bord".

"Seré la seua veu", ha subratllat, envoltat de banderes nord-americanes i enmig de crits i visques dels congregats.

Elogia als latins

En aquesta ocasió, al contrari que quan va anunciar el 2015 a Nova York la seua candidatura per al 2016, en el seu discurs ha elogiat els llatins, dels quals ha dit que són persones emprenedores i bones que estan preocupades per la seguretat i l'economia com ell.

Trump ha elogiat el president de Mèxic, Manuel Andrés López Obrador, del qual ha dit que és "un cavaller", quan va prometre retornar la seguretat a la frontera i expulsar els delinqüents estrangers que entren al país lliurement per la falta d'acció contra ells. "Aquests delinqüents maten 2.000 nord-americans a l'any", ha afirmat.

Atallar la inflació i recuperar la independència energètica

L'expresident ha acusat Biden d'haver "destruït l'economia" dels EUA i assegura que si es compleixen els quatre anys del seu mandat, fins i tot serà pitjor.

En aquest sentit, ha promés que si arriba al poder, atallarà la inflació, recuperarà la "independència energètica" i prendrà altres mesures perquè els Estats Units siguen "fins i tot més grans" una altra vegada i deixen d'"estar de genolls" i "en decadència" com ara.

En repassar els anys de la seua presidència, ha dit que el món estava en pau i la gent prosperava i ha reiterat la seua afirmació que si haguera estat al comandament, la guerra a Ucraïna no hauria ocorregut.

També et pot interessar

stats