Trump anunciarà la seua candidatura presidencial el 15 de novembre

L'expresident dels Estats Units ha destacat en el seu discurs: "Érem una gran nació i tornarem a ser una gran nació una altra vegada"

Donald Trump en un míting a Latrobe, Pennsilvània, els EUA
Donald Trump en un míting a Latrobe, Pennsilvània, els EUA / Jim Lo Scalzo (Efe)

L'expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) ha avançat que dimarts que ve, 15 de novembre, durà a terme "un gran anunci" des de la seua residència a Florida, en referència indirecta a la seua candidatura per a les eleccions presidencials del 2024.

Trump ha deixat mostres de les seues intencions: "El 2024 recuperarem la nostra magnífica Casa Blanca", ha proclamat durant la seua intervenció en un acte de campanya a Ohio.

"Érem una gran nació i tornarem a ser una gran nació una altra vegada", ha dit en un discurs en el qual va citar a tots al 15 de novembre per a fer el seu "gran anunci".

El míting de Trump va ser convocat per a mostrar el seu suport als candidats locals d'Ohio per als comicis legislatius que se celebraran aquest dimarts als EUA, en els quals es triaran tots els membres de la Cambra de Representants i un terç dels senadors, tots dos en mans demòcrates en l'actualitat.

"Aquest és l'any en què recuperarem la Cambra de Representants i el Senat i, el més important, el 2024 recuperarem la nostra magnífica Casa Blanca", ha exclamat l'exmandatari davant la cridòria entusiasmada dels assistents.

Seguidors de Trump en un míting en l'aeroport internacional de Dayton a Vandalia, Ohio
Seguidors de Trump en un míting en l'aeroport internacional de Dayton a Vandalia, Ohio / Mark Lyons (Efe)

Enquestes favorables en unes primàries republicanes

Trump va dedicar bona part del seu discurs a les enquestes, que el situen en una posició favorable en diversos estats, tant en unes primàries republicanes per a elegir candidat presidencial com en una hipotètica reedició de la contesa electoral de 2020 contra el demòcrata i actual president Joe Biden.

L'expresident va tindre dures paraules contra els demòcrates i contra l'estat en què es troba els EUA actualment, que va qualificar de "començament del comunisme". Així, va demanar, com ja ha fet en ocasions anteriors, la pena de mort per als traficants de drogues i de persones.

Sobre la qüestió migratòria, Trump va assegurar que els EUA mereix un president i un Congrés que protegisca les fronteres nacionals i no de països tercers, i es va queixar que els estats centreamericans no accepten de retorn els immigrants que han comés delictes als EUA.

També et pot interessar

stats