Tretze milions de xinesos s’examinen de la selectivitat més vigilada: copiar està penat amb set anys de presó

Centres examinadors aplicaran sistemes de reconeixement facial per vídeo en els punts d’accés 

Estudiants xinesos esperen a examinar-se de la selectivitat
Estudiants xinesos esperen a examinar-se de la selectivitat / Wu Hao (Efe)

L'examen xinés d’accés a la universitat, el Gaokao, ha començat aquest dimecres la seua primera jornada batent un nou rècord d'estudiants. Fins a 12,91 milions d’estudiants es juguen el seu futur en una prova que passarà a la història com la més vigilada fins ara per a evitar fraus.

Els ministeris d'Educació i de Seguretat Pública han deixat clar que mostraran "tolerància zero" cap als delictes relacionats amb les proves, que s’estendran fins dijous, i han indicat que la Policia de diverses localitats ja està investigant diversos casos de paranys i fraus. Entre les infraccions, les autoritats han citat la filtració de les preguntes i les respostes, la participació d'impostors i la compravenda o l'ús d'aparells electrònics que possibiliten els enganys durant la prova.

Des del 2016, copiar en el Gaokao és un crim inclòs en el Codi Penal de la Xina i punible amb fins a set anys de presó, davant de l'existència de màfies que intenten vendre artefactes a l’estudiantat, com a peces de roba amb micròfons incorporats.

De fet, algunes institucions examinadores han millorat els seus controls de seguretat intel·ligents, que podran detectar qualsevol dispositiu electrònic com telèfons mòbils, auriculars i rellotges electrònics. Fins i tot, aplicaran sistemes de reconeixement facial per vídeo en els punts d’accés als centres d’examen.

La gran prova de foc per als joves del gegant asiàtic

L'examen d'accés, al qual es presenten milions d'estudiants xinesos des del 1977, és una estressant prova de foc per als joves del gegant asiàtic, ja que comptar amb estudis superiors pot determinar l'èxit professional en les seues vides i és motiu d'orgull social per a les seues famílies, més encara si accedeixen a una universitat de prestigi.

No obstant això, comentaristes en les xarxes socials del país asiàtic es pregunten si el cada vegada major nombre de participants en el Gaokao suposa una devaluació dels títols universitaris, sobretot després que la Xina registrara una xifra rècord d'atur juvenil entre els residents de les grans ciutats (20,4%) el maig passat.

També et pot interessar

stats