Rússia bombardeja edificis d’habitatges de Kíiv hores abans de la quarta ronda de converses amb Ucraïna

Els dos països es reuneixen per videoconferència després de suspendre les negociacions per un “recés tècnic” per a planificar propostes, segons fonts ucraïneses

Imatge de  satèl·lit que mostra, amb infrarojos, les cases en flames de la ciutat de Moschun
Imatge de satèl·lit que mostra, amb infrarojos, les cases en flames de la ciutat de Moschun / Reuters

Les tropes russes continuen bombardejant la capital d'Ucraïna. Les bombes han caigut sobre edificis d’habitatges a Kíiv tota la nit, segons l'agència ucraïnesa Ukrinform. L'exèrcit rus avança molt lentament en el setge de la ciutat al mateix temps que continua l'ofensiva per l'est.

Aquest dimarts es reprenen les converses entre Rússia i Ucraïna després que aquest dilluns se suspengueren per un “recés tècnic”, segons ha informat un negociador ucraïnés, assessor de la presidència. Aquesta pausa pretén que els diferents grups de treball puguen analitzar propostes i planificar estratègies pròpies. Com aquest dilluns, les dues parts reprendran la quarta ronda de negociacions per videoconferència.

L’agència ucraïnesa Ukrinform ha informat que durant la nit de dilluns s’ha produït "un nou atac aeri contra Kíiv, després del qual es van sentir explosions en diversos districtes de la capital". Cita almenys quatre explosions i publica fotografies d'un edifici residencial en flames.

Abans, segons el canal Ucraïna 24, s'han sentit diverses explosions als barris de l'oest de la ciutat per l'impacte de míssils. Aquesta emissora també apunta que s’han deixat sentir les sirenes aèries aquesta matinada en ciutats del sud i el centre del país.

En les últimes hores, les tropes russes també han bombardejat una torre de televisió en la localitat d'Antopal, al nord-oest d'Ucraïna. El balanç provisional de víctimes deixa, ara per ara, nou persones mortes i nou més ferides. El Kremlin reconeix que l'ofensiva va més lenta del que estava previst.

Així ho admetia el cap de la Guàrdia Nacional russa i un dels integrants del cercle més íntim de Putin. Des d'Ucraïna, consideren que la guerra podria acabar a principis de maig, quan Rússia es quede sense tropes. Però de moment, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, convida els soldats russos a desertar.

Per què heu de morir? Vos oferisc una oportunitat. L'oportunitat de sobreviure. Si vos rendiu, vos tractarem decentment, com a persones Volomir Zelenski - President ucraïnés

"Per què heu de morir? Vos oferisc una oportunitat. L'oportunitat de sobreviure. Si us rendiu, us tractarem decentment, com a persones", els ha dit Zelenski en l'últim vídeo que ha penjat en les xarxes socials.

La guerra continua amb l'ombra de la Xina planejant en el conflicte. Els Estats Units sospiten que Moscou ha demanat ajuda a Pequín, però la Xina ho nega. En aquest context, representants dels nord-americans i xinesos s'han reunit a Roma i han apostat per mantindre el diàleg malgrat aquestes sospites. Tot i això, des dels Estats Units mantenen que la Xina està disposada a ajudar els russos.

També et pot interessar

stats