Una periodista es cola al principal informatiu rus per a demanar que es pare la guerra

Ha entrat al plató on s’emetia l’informatiu amb la pancarta "No a la guerra"

Una dona es cola en l'emissió del principal informatiu rus amb una pancarta contra la guerra / À Punt NTC

Una dona ha irromput en el plató on s’emetia Vremia, l’informatiu principal del primer canal de la televisió russa Piervy Kanal, amb una pancarta en contra de la guerra en què es podia llegir: “Pareu la guerra. No cregues en la propaganda. Ací us menteixen. Russos contra la guerra” i cridava en contra del conflicte.

La cadena ha reaccionat ràpidament i de seguida ha canviat la imatge del plató per un vídeo, però han tardat un poc més a desactivar el so i s’ha pogut escoltar la dona durant un parell de segons més. 

Segons el búlgar Christo Grozev, el director executiu del col·lectiu internacional independent d'investigadors i periodistes ciutadans Bellingcat i guanyador de diversos premis al periodisme d’investigació, la xica és una treballadora del Canal 1 de la televisió russa que es diu Marina Ovsyannikova i que ja ha estat detinguda per la policia i està sent interrogada.

Pel que sembla, abans de colar-se en el directe de Vremia, Ovsyannikova va gravar un missatge dient que el seu pare és ucraïnés i que s'avergonyeix de treballar per a la propaganda del Kremlin. A més, denuncia la guerra i demana a la gent que organitze protestes en contra del conflicte.

També et pot interessar

stats