Els EUA avisen la Xina que hi haurà ''conseqüències'' si ajuda Rússia

Diuen que Pequín "pot fer més que qualsevol altre país" per a posar fi a la invasió russa d'Ucraïna

El portaveu del Departament d'Estat dels EUA, Ned Price
El portaveu del Departament d'Estat dels EUA, Ned Price / Reuters

Els Estats Units han advertit que hi haurà "conseqüències" per a la Xina si ofereix ajuda a Rússia i han apuntat que Pequín "pot fer més que qualsevol altre país" per a posar fi a la invasió russa d'Ucraïna.

Així ho ha indicat en una roda de premsa el portaveu del Departament d'Estat, Ned Price, en comentar les informacions que Moscou hauria demanat ajuda a Pequín per a la seua invasió d'Ucraïna, una afirmació que tant les autoritats xineses com Rússia han desmentit.

"Hem sigut molt clars, tant de manera privada com pública amb Pequín, i és que hi haurà conseqüències per oferir aquest suport", ha afirmat Price.

El portaveu nord-americà ha remarcat que Washington "està vigilant molt de prop si la Xina o qualsevol altre país ofereix qualsevol tipus de suport, ja siga material, econòmic o financer, per a fer costat a Rússia". "No ens quedarem quiets si algun país compensa Rússia per les seues pèrdues", ha agregat Price.

D'altra banda, Price ha reconegut la gran influència que té la Xina sobre Rússia a causa de la seua "especial" relació. Per això, ha subratllat que la Xina "pot fer més que cap altre país" per a posar fi a la" violència sense sentit" desencadenada per la invasió russa d'Ucraïna, iniciada el passat 24 de febrer.

També et pot interessar

stats