Moren almenys nou persones en l’atac aeri a una torre de televisió al nord d’Ucraïna

El governador Vitali Koval ha advertit que encara hi ha gent davall dels enderrocs 

Atac aeri contra la torre de televisió d'Antopol
Atac aeri contra la torre de televisió d'Antopal / Pravda Gerarshenko

Almenys nou persones han mort i nou més han resultat ferides en un atac aeri aquest dilluns contra una torre de televisió a la localitat d'Antopal, a la regió de Rivne, al nord d’Ucraïna. 

Així ho ha assegurat en una publicació en línia el governador Vitalii Koval, que ha advertit que encara hi ha gent davall dels enderrocs. Les tasques de rescat continuen.

Els atacs s'han acarnissat hui amb la població civil, a les ciutats ucraïnesses, i també sobre la República de Donetsk, on segons les autoritats locals els cohets ucraïnesos han causat la mort de 23 persones. La quarta ronda negociadora entre Ucraïna i Rússia per a un alto el foc ha finalitzat sense cap avanç significatiu. 

Ja són 19 els dies d'invasió russa a Ucraïna, aquest dilluns amb Kíiv com a principal objectiu, amb bombardejos a un dels barris de la capital. També a Khàrkiv i l'assetjada Mariúpol, al sud, on la situació humanitària és crítica. A la zona fronterera occidental estan en alerta després de l'atac amb míssils a la base militar pròxima a Lviv, a 25 quilòmetres de la frontera amb Polònia. 

Calma tensa també a Odessa, el principal port ucraïnés, porta d'eixida habitual de les exportacions de productes com el blat o la dacsa. Bloquejat en aquests moments per la flota russa del mar Negre.

També et pot interessar

stats