Rússia afirma ara que es reprendrà el subministrament de gas quan Siemens repare una turbina

El ministre d'Energia rus insisteix que ha de ser l'empresa la que repare la turbina del gasoducte Nord Stream, que connecta Rússia amb Alemanya per davall del mar Bàltic

Instal·lacions del gasoducte Nord Stream a Lubmin (Alemanya)
Instal·lacions del gasoducte Nord Stream a Lubmin (Alemanya) / Reuters

El bombament de gas a través del gasoducte Nord Stream, que connecta Rússia amb Alemanya per davall del mar Bàltic, es reprendrà quan estiga reparada la turbina per part de Siemens Energy en virtut del "treball contractual" que ha d'efectuar, segons ha dit el ministre d'Energia rus, Nikolai Xulguinov.

Unes declaracions diferents de les fetes fins ara en les quals el Kremlin condicionava la reactivació del tub, tallat divendres passat per suposades fallades tècniques, a l'alçament de les sancions occidentals per la invasió d'Ucraïna.

El flux es reprendrà "tan prompte com es resolga el problema d'acord amb l'obligació contractual de reparar la turbina", en la qual es va detectar una fugida d'oli durant les tasques de manteniment. Així ho ha afirmat durant el VII Fòrum Econòmic Oriental que ha començat aquest dimarts a Vladivostok, segons l'agència oficial TASS.

Rússia insisteix que ha de ser Siemens Energy la que repare la turbina de l'estació compressora de Portovaia, a la regió de Leningrad, l'única que estava encara en funcionament, perquè només pot ser arreglada en un taller especialitzat, com el del Canadà de l'empresa germànica.

Allí ja es va reparar una altra turbina que va fallar, però malgrat autoritzar Ottawa la devolució a través d'Alemanya com una excepció a les sancions occidentals imposades a Rússia, encara no ha tornat a Portovaia perquè Moscou exigeix un certificat que l'aparell no està afectat per les restriccions.

Siemens afirma que la fuita d'oli no és un motiu tècnic per a parar totalment el gasoducte

Siemens ha dit que la fuita d'oli no és un motiu tècnic per a parar totalment el gasoducte com va fer Gazprom divendres, ja que el problema pot ser segellat in situ. A més, assegura, que hi ha suficients turbines disponibles.

Gazprom va insistir la vespra que hi hauria una amenaça d'explosió o incendi en l'estació compressora de Portovaia si es reprenguera el subministrament de gas a través del Nord Stream.

El Kremlin i Gazprom han emfatitzat que són les sancions les que generen els problemes en l'estació compressora perquè no hi ha recanvis si falla una turbina i les reparades no poden tornar a Rússia per les restriccions occidentals.

En aquest sentit, Moscou ha insistit que en aquestes circumstàncies les dificultats en el gasoducte continuaran i, que, vist el que ha passat amb la turbina reparada al Canadà, el motor afectat ara no podrà ser reparat si no s'alcen les sancions.

També et pot interessar

stats