Gazprom deté totalment el subministrament de gas per Nord Stream per una fuita d'oli

La gasística russa havia de reprendre dissabte l’activitat després de reparar una turbina de l'estació compressora

L'empresa russa Gazprom ha anunciat que suspenia el subministrament de gas a França
Imatge d'arxiu de l'empresa rusa Gazprom / Efe

El consorci estatal rus Gazprom ha anunciat la suspensió completa del subministrament de gas a través del gasoducte Nord Stream per una fuita d'oli detectada durant el manteniment de l'única estació compressora encara en funcionament.

"Fins que no se solucione la fallada en el funcionament dels equips, el trànsit de gas pel gasoducte Nord Stream queda completament suspés", ha informat Gazprom en el seu compte de Telegram.

L'anunci es produeix un dia abans que la gasística russa reprenguera el subministrament de gas a Europa a través del gasoducte —que operava ja només al 20% de la seua capacitat— després de finalitzar tres dies de manteniment d'una turbina de l'estació compressora.

El Kremlin ha advertit que la fiabilitat del gasoducte Nord Stream està en perill, ja que no hi ha equips de reserva que puguen reemplaçar els que es van quedant fora de servei. "No hi ha reserves tecnològiques, només hi ha una turbina en funcionament. Facen els càlculs", ha assenyalat el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov.

També et pot interessar

stats