Rod Stewart tampoc actuarà en el Mundial de Qatar i rebutja quasi un milió d'euros: "No està bé anar-hi"

El músic britànic diu que "hauria estat bé" tocar el tema "The Killing of Georgie", sobre l'assassinat d'un amic gai en la dècada del 1970

El cantant britànic Rod Stewart (arxiu)
El cantant britànic Rod Stewart (arxiu) / Efe

Continua el degoteig de celebritats que es despengen del Mundial de Qatar 2022. Si aquest dilluns la cantant britànica Dua Lipa va confirmar que no participaria en la cerimònia inaugural perquè el país àrab no respecta els drets humans, ara és el músic Rod Stweart qui ha dit que tampoc hi actuarà, per les mateixes raons morals. I ha desvelat que, fins i tot, ha rebutjat una suma de diners elevada, 960.000 euros, que l'organització li va oferir perquè pujara a l'escenari a tocar. 

"Em van oferir molts diners, més d'un milió de dòlars, per tocar allí fa quinze mesos", ha explicat l'intèrpret en una entrevista al diari britànic The Sunday Times, en què li preguntaren sobre la falta de drets de les persones homosexuals a Qatar, seu de la competició esportiva més important de l'any. "Ho vaig rebutjar", diu, perquè "no està bé anar" a aquest Mundial de futbol.

"Els aficionats han d'anar amb compte", comenta al rotatiu Stewart, qui assegura que "hauria estat bé" tocar durant la competició el seu popular tema "The Killing of Georgie", que narra l'assassinat d'un amic gai en la dècada del 1970.

Nascut a Londres, encara que de pare escocés, el músic de 77 anys ha lamentat que Escòcia no s'haja classificat per al Mundial. Qüestionat sobre si donarà suport a Anglaterra, respon amb ironia: "No, al Brasil".

Des que el 2010 s'anuncià que la XXII edició del Mundial de la FIFA se celebraria a Qatar, una dictadura que es regeix per una interpretació molt dura de la xaria —la llei islàmica—, han plogut crítiques sobre l'esdeveniment esportiu. Hi ha moltes veus de diversos àmbits de la societat que acusen l'organització de voler blanquejar aquest estat àrab, on continua vigent la pena de mort, l'homosexualitat està prohibida i es castiga amb presó i es continua discriminant les dones.

També et pot interessar

stats