Les remolcadores i dragadores continuen lluitant per a desencallar el megavaixell Ever Given

369 embarcacions esperen per a travessar aquest pas, pel qual arriben un de cada tres contenidors que mou el port de València.

El megavaixell Ever Given continua encallat al canal de Suez / Mohamed Abd el Ghany (Reuters)
El megavaixell Ever Given continua encallat al canal de Suez / Mohamed Abd el Ghany (Reuters)

Els esforços per a desencallar el megavaixell Ever Given, que bloqueja des d'aquest dimecres un dels passos més importants per al comerç mundial, continuen aquest diumenge a contrarellotge.

Les màquines remolcadores i dragadores ja han extret 27.000 metres cúbics d'arena a una profunditat de díhuit metres, una tasca que compliquen el vent i les marees, segons ha comunicat l'Autoritat del Canal de Suez.

El president egipcià, Abdel Fattah al-Sisi ha ordenat que es prepare una possible operació per a llevar part de la càrrega de 18.300 containers del megavaixell. Aquesta tasca per a alleugerir el pes del navili, però, no podrà encetar-se fins a aquest dilluns, segons informen fonts oficials.

A hores d'ara, 369 vaixells esperen per a travessar aquest pas, pel qual arriben un de cada tres contenidors que mou el port de València. Vora el 15% del trànsit marítim de mercaderies al món es fa pel canal de Suez i aquest bloqueig suposa pèrdues del voltant de quinze milions de dòlars diàriament a l'Egipte.

Aquest dissabte, el cap del canal, l'almirall Usama Rabie, va admetre que la tempesta de sorra ''no va ser la causa principal" de l'encallament del vaixell i obria la porta a "altres factors'', entre ells, una possible negligència humana.

El president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, en declaracions a À Punt NTC ha emfasitzat que el port ha preparat un pla de contingència per a evitar el col·lapse dels vaixells al port de València.

També et pot interessar

stats