Desenes de vaixells bloquejats al canal de Suez per una nau taiwanesa

La nau Ever Given, de l'empresa taiwanesa Evergreen, s'ha quedat entravessada al canal a causa d'una tempesta d'arena.

Una nau panamenya bloqueja el Canal de Suez al decantar-se per una tempesta d'arena aquest dimecres en Egipte.
Una nau panamenya bloqueja el Canal de Suez al decantar-se per una tempesta d'arena aquest dimecres en Egipte / EFE

Desenes de vaixells estan bloquejats aquest dimecres al canal de Suez (Egipte) o a l'entrada sud, després que la nau Ever Given, propietat de l'empresa taiwanesa Evergreen, es va quedar entravessada dimarts al pas marítim a causa d'una tempesta d'arena.

L'oficina de coordinació al Canal de Suez de Gulf Agency Company (GAC), amb seu a Dubai, va indicar que, dels 30 vaixells que estava previst que transitaren pel canal ahir en direcció cap al nord, 15 estan "completament parats" a l'entrada sud.

Aquest dimecres, 30 vaixells estaven registrats per a travessar el Canal de sud a nord, i estan a l'espera que el pas estiga buidat, segons ha informat GAC en un comunicat.

Mentrestant, 35 embarcacions anaven a navegar del Mediterrani al mar Roig i a 13 d'aquestes embarcacions els han permés passar fins a l'àrea central, on esperaran al Gran Llac fins que el tram sud del canal quede desbloquejat.

El portacontenidors Ever Given, que opera amb la bandera panamenya, va quedar bloquejat al tram sud del canal ahir. La nau fa 400 metres d'eslora i 59 de mànega, i té una capacitat de 224.000 tones.

GAC va indicar que "el vent i la grandària" dificulten les operacions, però que les autoritats ja han pogut "reflotar parcialment" la nau i que "el trànsit es reprendrà quan estiga col·locada en una altra posició".

Egipte pateix aquesta setmana una onada de mal temps amb vents i arena en suspensió, que aquest dimecres ha arribat a l'apogeu. S'espera que remeta a partir de demà.

També et pot interessar

stats