La quarta onada del coronavirus amenaça a Europa

La incidència ha augmentat un 34% en les últimes setmanes i 8 dels 27 països de la Unió Europea superen el llindar dels 500 casos per cada 100.000 habitants.

Protesta coronavirus Itàlia
Manifestació a Milà amb motxilles en terra contra l'educació a distància a causa del tancament de les escoles / Matteo Corner

Comença la setmana amb signes preocupants pel que fa a la incidència del coronavirus a Europa. Les noves soques i la falta de vacunes podria acabar en una nova onada. Tot dependrà de com evolucionen els contagis i que es puga parar a temps aquest repunt. La incidència en tot Europa ha augmentat un 34% en les últimes setmanes i 8 dels 27 països de la Unió Europea, per exemple França, Itàlia, Polònia, Txèquia o Suècia, superen el llindar dels 500 casos per cada 100.000 habitants.

França tenia aquest diumenge 4.400 persones a les UCI, la xifra més alta des de principis d'any. París i un terç del país han iniciat el seu tercer confinament en un any, que durarà almenys un mes, i durant el qual només podran eixir en un radi de deu quilòmetres des del seu domicili.

Un total de 16 departaments del país, on resideixen 21 milions dels prop de 70 milions de ciutadans, afrontaran restriccions amb les quals l'executiu espera frenar la pandèmia en un moment en què la mitjana de contagis frega els 25.000 diaris.

 

Itàlia té a bona part del país confinat i el seu president, Mario Draghi, ha optat per endurir encara més les restriccions enfront de la Covid-19. Amb més de 25.000 casos diaris, mitja Itàlia torna a la zona roja amb tancament de col·legis, comerços, restauració i confinament domiciliari. Les noves recomanacions inclouen l'augment de la distància física a dos metres i aplicar quarantenes als vacunats si han tingut contacte amb una persona positiva, en un moment en què la pandèmia empitjora al país, amb més de 20.000 contagis en les últimes 24 hores. A més, començaran a vacunar a les farmàcies així que tinguen una quantitat suficient de vacunes.

Per la seua banda, Alemanya activarà quasi amb tota seguretat aquest dilluns el fre d'emergència a les mesures de relaxació, i això que no fa encara dues setmanes que es va iniciar la desescalada. La restauració, tancada des del mes de novembre passat, preveia reprendre l’activitat a partir del dilluns, però el repunt de casos no ho permetrà. Escoles i guarderies van obrir el passat 1 de març i aquest dilluns

es decidirà si continuen o no. La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha dit que hauran de tornar-se a introduir almenys part de les restriccions que s'havien alçat. “La situació és difícil, la incidència puja, estem en creixement exponencial”, ha afirmat Merkel.

 

Augmenta la desconfiança cap a la vacuna d'AstraZeneca

Augmenta de manera preocupant la desconfiança cap a la vacuna d'AstraZeneca en tot Europa. Un institut de sondejos anglés acaba de fer públics els resultats d'una enquesta, després de les notícies sobre possibles efectes secundaris d'aquesta vacuna. A França, el 61% de les persones considera que no és segura, 18 punts per damunt d'estudis anteriors, i a Alemanya, el 55% la considera perillosa. A Itàlia i Espanya, on més de la meitat de la ciutadania creien que era segura, la confiança ha baixat fins al 36% i el 38% respectivament.

 

També et pot interessar

stats