Itàlia reprén la vacunació amb AstraZeneca després de l'aval de l’EMA

Draghi ha insistit que la prioritat del govern continua sent “vacunar el major nombre de persones en el menor temps possible".

Mario Draghi visita el centre de vacunació instal·lat a l'aeroport de Fiumicino, a Roma
Mario Draghi visita el centre de vacunació instal·lat a l'aeroport de Fiumicino, a Roma / Efe

Itàlia reprendrà divendres la vacunació amb AstraZeneca, després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) avale que no veu evidències que la vacuna tinga relació directa amb els casos de trombes detectats. 

El primer ministre italià, Mario Draghi, ha assegurat que "el govern acull amb satisfacció la declaració de l’EMA. La prioritat del govern continua sent fer el major nombre de vacunacions en el període de temps més breu possible".

L'Agència Italiana del Medicament (AIFA) ha confirmat que "les raons de la prohibició cautelar de l'ús de lots de vacunes, emesa el 15 de març de 2021, ja no existeixen".

Divendres la campanya de vacunació es reprendrà a Itàlia de manera "completa" i, quan el Comité de Medicaments d'Ús Humà (CHMP) de l'EMA publique l'aval a la vacuna de AstraZeneca, l'AIFA revocarà la prohibició d'usar-la.

Itàlia ha aconseguit ja les 7.204.358 dosis inoculades contra el coronavirus, mentre que 2.225.652 persones han sigut immunitzades amb les dues necessàries.

També et pot interessar

stats