El primer ministre francés es vacuna amb AstraZeneca per reforçar la confiança en la vacuna

Més de la meitat dels francesos no volen immunitzar-se amb AstraZeneca, segons un sondeig publicat en France Info i ‘Le Figaro’.  

El primer ministre francés, Jean Castex, s’ha vacunat amb la dosi d'AstraZeneca
El primer ministre francés, Jean Castex, s’ha vacunat amb la dosi d'AstraZeneca / Efe

El primer ministre francés, Jean Castex, s’ha vacunat aquest divendres contra el coronavirus amb la dosi d’AstraZeneca amb l'objectiu de reforçar la confiança en aquest producte, després que el passat dijous va rebre el vistiplau de les autoritats sanitàries europees.

L'Alta Autoritat de Sanitat (HAS) de França ha recomanat que, mentre s'aclareixen els dubtes sobre el risc de trombes d’AstraZeneca per a les persones de menys de 55 anys, es reserve aquesta vacuna només als qui superen aquesta edat.

Les autoritats franceses van anunciar dijous que hui reprendrien l'ús de la vacuna d'AstraZeneca just després que l'Autoritat Europea del Medicament (EMA) recomanà tornar a usar-la després que diversos països europeus ho suspengueren fins a determinar la relació amb casos de coàguls sanguinis a persones vacunades.

Castex va dir dimarts passat que, si l’EMA donava el vistiplau a AstraZeneca, s'hi vacunaria "per a mostrar als conciutadans que la vacuna és la porta d'eixida" de la pandèmia.

No obstant això, els francesos s'han mostrat recelosos sobre aquesta vacuna del laboratori anglosuec. Un 56% de la ciutadania no vol immunitzar-s'hi, d'acord amb un sondeig publicat aquest divendres en France Info i Le Figaro fet el 18 i 19 de març per la casa Odoxa-Backbone Consulting, que va comptar amb una mostra de 1.005 persones.

Segons l'enquesta, els joves entre 25 i 34 anys són els més escèptics sobre AstraZeneca: un 71% no volen injectar-se la vacuna d’aquest laboratori.

També et pot interessar

stats