França tanca comerços i confina setze regions, incloent-hi París

Les noves mesures s'aplicaran des de la mitjanit de divendres i durant almenys un mes. 

Plaza de Bastilla en París, este jueves. EFE/EPA/Mohammed Badra
Plaça de la Bastilla a París, aquest dijous / Mohammed Badra (Efe)

El govern francés ha anunciat el tancament de comerços no essencials i la prohibició de desplaçaments interregionals en 16 departaments del país, incloent-hi la regió de París, que sumen quasi un terç de la població nacional.

Les noves mesures, que s'aplicaran des de la mitjanit de divendres i durant almenys quatre setmanes, busquen limitar l'avanç del coronavirus, sobretot a la zona nord del país, ja que "la progressió de l'epidèmia s'accelera notablement", segons ha afirmat en roda de premsa el primer ministre francés, Jean Castex.

Les restriccions pretenen aconseguir una "tercera via" sense arribar a un nou confinament complet, segons Castex, qui ha anunciat que la ciutadania podrà eixir per a fer esport fins a un màxim de 10 quilòmetres. A més, l'actual toc de queda es flexibilitzarà a tot el país i començarà una hora més tard, a partir de les 19:00 hora local per a concloure a les 6:00 hores.

La regió de París és actualment l'epicentre de la pandèmia a França, amb una taxa d'incidència de 446 casos per 100.000 habitants en set dies, la qual cosa suposa un augment del 23% en una setmana, i amb les unitats d'urgències plenes al 102%. 

També et pot interessar

stats