El Parlament i dues institucions europees més se sumen al veto de TikTok
Aquesta mesura l’aplicarà el 20 de març l’Eurocambra, i el Comité de les Regions i el Consell Econòmic i Social han demanat eliminar l’aplicació “tan prompte com siga possible”
L’Eurocambra, el Comité de les Regions (CdR) i el Consell Econòmic i Social (CESE) han seguit els passos de la Comissió i el Consell de prohibir l’aplicació xinesa TikTok en els telèfons corporatius. També s’ha fet la recomanació de no instal·lar-la en els telèfons personals dels qui hi treballen.
La suspensió de TikTok en els dispositius del Parlament Europeu s’aplicarà a partir del 20 de març, mentre que el CdR i el CESE han instat el seu personal a eliminar l’aplicació “tan prompte com siga possible i, en tot cas, no més tard del 15 de març”. Aquesta decisió l'han presa el Parlament, el CdR i el CESE a causa de les “preocupacions en matèria de ciberseguretat” respecte de la protecció de dades i la recopilació de dades per part de tercers. A partir del pròxim 20 de març, a més, també es bloquejarà l'accés web a TikTok a través de la xarxa corporativa de l’Eurocambra, que inclou ordinadors de sobretaula i portàtils corporatius.
El 23 de febrer passat la Comissió Europea (CE) i el Consell de la Unió Europea (UE) van anunciar que prescindiran de TikTok en els seus dispositius mòbils oficials, en un moment en què volen protegir millor la seguretat de l'increment d'atacs cibernètics. Després de conéixer la setmana passada la decisió de l'Executiu comunitari, TikTok va demanar una reunió amb els seus responsables per a "deixar les coses clares" sobre les seues pròpies mesures de seguretat. L'empresa va dir en un comunicat que estava “sorpresa” perquè la institució no haguera contactat amb ells prèviament ni els haguera "oferit cap explicació".
Les institucions europees segueixen també els passos dels Estats Units, on el Congrés ha prohibit als legisladors i als seus empleats que s'instal·len l'aplicació en els seus telèfons oficials i on diversos estats i institucions acadèmiques han pres mesures semblants.
El Canadà, per la seua banda, va anunciar dimarts la prohibició que els empleats federals utilitzen l'aplicació en telèfons cel·lulars oficials per comportar un risc “inacceptable” per a la seua privacitat i seguretat.