El Canadà i els Estats Units prenen mesures per a eliminar TikTok de telèfons oficials

El govern canadenc ha demanat als empleats federals que desinstal·len TikTok a partir d’aquest dimarts i els nord-americans tenen ara trenta dies per eliminar-lo

Imatge d'arxiu de TikTok
Imatge d'arxiu de TikTok / À Punt NTC

Ja són tres les institucions que demanen eliminar la xarxa social xinesa TikTok dels dispositius oficials. Primer va ser la Comissió Europea i ara se n’han afegit més, com els governs dels Estats Units d’Amèrica i el Canadà. La cadena estatunidenca CNN ha informat aquest dimarts que la Casa Blanca dona trenta dies a les agències federals per a eliminar l’aplicació de TikTok de tots els dispositius electrònics governamentals. A més, han d’incloure en els contractes la prohibició d’utilitzar aquesta xarxa social als seus dispositius per motius de seguretat.

Els funcionaris del país han expressat la seua preocupació perquè el govern xinés puga pressionar ByteDance, empresa propietària de TikTok, per a entregar-li informació que obtinga a través dels usuaris de TikTok per a fins d’intel·ligència o desinformació. Des de la CNN han assegurat que el portaveu de TikTok, Brooke Oberwetter, ha qualificat aquesta prohibició de “poc més que un teatre polític”.

A més, aquest dimarts és el dia en el qual els empleats federals canadencs han d’eliminar TikTok dels dispositius oficials per orde del govern de Justin Trudeau. "Als usuaris d'aquests aparells també se'ls bloquejarà la descàrrega de l'aplicació en el futur. Després d'una revisió de TikTok, el director de Sistemes d'Informació del Canadà va determinar que suposa un nivell de risc inacceptable per a la privacitat i seguretat", va informar en un comunicat Mona Fortier, presidenta del Consell del Tresor del Canadà, l'organisme públic encarregat de supervisar els funcionaris federals.

També et pot interessar

stats