La pandèmia deixa ja més de 200 milions de contagis en tot el món

El recompte de la Johns Hopkins evidencia l'accelerada del virus amb una xifra d'infeccions que s'ha duplicat en a penes sis mesos

Diverses persones esperen per a ser vacunades a Manila (Filipines)
Diverses persones esperen per a ser vacunades a Manila (Filipines) / Lisa Marie David (Reuters)

El coronavirus ha marcat una nova fita a escala global després d'haver superat aquest dimecres l'esgarrifadora xifra de 200 milions de persones contagiades en tot el planeta, segons el recompte independent que elabora la Universitat Johns Hopkins. Els Estats Units, l'Índia i el Brasil es mantenen, per aquest orde, com els països amb més infeccions detectades. 

La barrera dels 200 milions de positius es batia passades les 17:30 hora local de l'est dels Estats Units (21:30 GMT), quan el comptador en recollia 200.031.896. Una quantitat que evidencia el vertiginos avanç de la pandèmia, ja que s'ha tardat la meitat de temps en assolir-la –sis mesos– que el que va costar arribar als primers 100 milions de contagis, més d'un any després que es detectaren els casos originals de Covid-19 a Wuhan (Xina) el desembre de 2019.

La nova fita s'emmarca en un moment de creixent preocupació global per l'expansió de la variant delta del nou coronavirus, que és dues vegades més transmissible que el virus original que va esclatar la pandèmia i pot originar més hospitalitzacions.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ja va advertir la setmana passada que les infeccions per Covid-19 s'havien duplicat en l'últim mes en cinc de les sis regions geogràfiques, fonamentalment a causa de la propagació de la variant delta, que ja està present en almenys 124 països.

Encara que la campanya de vacunació ha alentit l'augment dels contagis en els últims mesos en diversos països rics, la desigualtat en l'accés global a les vacunes i l'expansió d'aquesta variant més perillosa han provocat situacions dramàtiques en nacions amb menys recursos.

La situació comença a ser preocupant fins i tot també en algunes potències mundials. Per exemple als Estats Units, on segons el diari The New York Times hi ha almenys 93 milions d'habitants que es resisteixen a vacunar-se i, per això, els experts creuen que és inevitable que hi haja un nou pic de contagis per Cap d'Any.

D'acord amb les dades de Johns Hopkins, els Estats Units continuen sent el país amb més contagis de Covid-19 del món, amb més de 35,3 milions, seguit per l'Índia (31,7 milions), el Brasil (19,9 milions), Rússia (6,2 milions), França (6,2), el Regne Unit (5,9 milions) i Turquia (5,8). Espanya, per la seua banda, cau a la desena posició amb 4,5 milions. 

La xifra de morts a escala mundial supera els 4,2 milions. D'aquestes més de 614.000 s'han registrat als Estats Units, més de 558.000 al Brasil, més de 425.000 a l'Índia, més de 241.000 a Mèxic i més de 196.000 al Perú, indica la universitat.

També et pot interessar

stats