Alerta de l'OMS: les morts per Covid-19 al món augmenten un 21% l'última setmana

Repunten també els contagis sobretot als Estats Units, el Brasil, Indonèsia, el Regne Unit i l'Índia

Zona per a soterrars a Gowa (Indonèsia) habilitada pel govern per a les víctimes de Covid-19
Zona per a soterrars a Gowa (Indonèsia) habilitada pel govern per a les víctimes de Covid-19 / Abriawan Abhe (Reuters)

La xifra de morts per Covid-19 en el món ha crescut considerablement l'última setmana en comparació amb l'anterior, fins un 21%. És l'avís que llança l'Organització Mundial de la Salut amb el darrer informe epidemiològic de la pandèmia, publicat aquest dimecres, i que arreplega quasi 70.000 defuncions en només set dies. 

Malgrat que del 18 al 25 de juliol els decessos s'incrementen en totes les regions, sobretot a Amèrica (+29%) i en el sud-est d'Àsia (+30%), a Europa es mantenen en registres similars a la setmana passada.

El nombre de contagis, d'altra banda, augmenta en el mateix període un 8% respecte a la setmana anterior. Així, s'han notificat uns 3,8 milions de nous casos, a causa sobretot de l'increment en el continent americà –d'un 30%–, i en el Pacífic occidental –d'un 25%–.

El nombre total de contagis des que va esclatar la pandèmia sobrepassa ja els 194,6 milions, mentre que els decessos arriben a 4.170.155. A més, s'han administrat quasi 3.700 milions de dosis de vacunes en tot el planeta, segons les dades de l'OMS.

En l'última setmana, els països que registren un nombre més elevat de nous contagis són els Estats Units, el Brasil, Indonèsia, el Regne Unit i l'Índia.

La variant delta del coronavirus, una de les que més preocupa l'OMS, es va identificar l'última setmana en huit països nous, per la qual cosa està present ja en 132.

També et pot interessar

stats