L'OMS demana una moratòria mundial de la tercera dosi: “Els països vulnerables segueixen sense protecció”

Més del 80% de les vacunes s’han administrat en països d'ingressos alts i mitjans, que representen menys de la meitat de la població mundial

El supervivent de l’Holocaus Yehuda Widawski, de 102 anys, rep la tercera dosi de la vacuna
El supervivent de l’Holocaust Yehuda Widawski, de 102 anys, rep la tercera dosi de la vacuna / Nir Elias (Reuters)

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat una moratòria mundial a una tercera dosi de les vacunes contra la Covid-19, després de la decisió d'Israel i Alemanya d'oferir una dosi de reforç a les persones majors, mentre que el Regne Unit estudia fer el mateix a partir de setembre.

"Entenem la preocupació dels governs de protegir la seua població de la variant delta, però no podem acceptar que els països que ja han utilitzat la majoria dels subministraments de vacunes, l'utilitzen encara més, mentre que les poblacions més vulnerables del món segueixen sense protecció", ha dit el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De les 4.000 milions de vacunes administrades a nivell global, més del 80% han anat a països d'ingressos alts i mitjans, que representen en conjunt menys de la meitat de la població mundial. Així ho ha precisat Tedros, per a il·lustrar la desigualtat en l'accés a una de les intervencions vitals per a detindre la pandèmia.

També et pot interessar

stats